BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Juliol 2018 #179
Salutació del conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Una salutació ben cordial a tots els lectors i lectores d’aquest butlletí electrònic que reprèn la seva freqüència habitual després d’aquests mesos de 155.

Des que sóc conseller de Treball, Afers Socials i Famílies he pogut copsar dues coses: la primera, la feina compromesa que feu els professionals que treballeu en els àmbits de treball i polítiques socials i de família i, la segona, la voluntat que compartim de posar les persones al centre de tota la nostra feina, i especialment aquelles persones més vulnerables.

Gràcies i endavant!

 
Chakir El Homrani Lesfar
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Llegiu-ne més

Notícies

shadow bottom
shadow bottom
shadow bottom
shadow bottom
shadow bottom
Altres notícies

Catalunya mostra un descens de l’atur registrat de 15.376 persones el mes de juny

Reunió de la Taula d’acció davant de la situació dels joves estrangers sense referents familiars (MENA)

El Govern aprova les actuacions adreçades al Poble Gitano fins a 2020

Treball, Afers Socials i Famílies i Biblioteques de Barcelona col·laboren per promoure l'acolliment familiar

Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Estat coordinen les tasques per acollir els migrants del vaixell Open Arms

Acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Cooperatives

Joventut tramitarà un nou reglament per regular els Punts d'Informació i Oficines Joves

La Xarxa de SAI LGBTI compta ja amb 43 punts i es preveu que el 2020 superi el centenar

Es presenta el nou Carnet Jove Municipal a set municipis catalans per potenciar el comerç local i fomentar-ne l'ús entre el jovent

Llegiu-ne més

Agenda

Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria ordinària de subvencions de projectes i activitats per a entitats 2018

Subvencions de projectes i activitats a entitats de l'àmbit d'afers socials, inclusió social, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat, migracions i ciutadania. El termini és fins el 18 de juliol.

Llegiu-ne més
Subvencions als centres especials de treball

Subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball amb establiment permanent a Catalunya i amb treballadors també residents a Catalunya. El termini és fins l'11 de juliol.

Llegiu-ne més
S’obren les inscripcions per al III Congrés de Serveis Socials Bàsics

El III Congrés de Serveis Socials Bàsics, que tindrà lloc el 17 i 18 d’octubre de 2018 a La Farga Congress de L’Hospitalet de Llobregat, ha obert el seu període d'inscripció.

Llegiu-ne més
Premis i ajut Clic, Fotoperiodisme Jove any 2018

L'Agència Catalana de la Joventut convoca aquests premis que tenen com a finalitat fomentar la creació, la producció i la difusió cultural dels i les joves en la vessant del fotoperiodisme jove. 

Llegiu-ne més
8es Jornades R+D+I TIC Salut i Social 2018

Tecnologia i humanisme: Teràpies digitals” és el títol d’aquesta nova edició de les jornades que tindran lloc el 27 i 28 de setembre a Vic.

Llegiu-ne més
Jornada "L’aprenentatge i les pràctiques en la formació professional a Catalunya. Recomanacions per a una realitat estratègica, plural i dinàmica"

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya organitza aquesta jornada on es presentaran unes recomanacions per definir els itineraris formatius en competències professionals que vinculin i permetin combinar i coordinar experiències al centre educatiu/formatiu i a l'empresa.

Llegiu-ne més

Publicacions destacades DIXIT

Valor humà: el model relacional-vincular en el treball socioeducatiu a Castell-Platja d'Aro

Obra que presenta la descripció del model relacional-vincular implantat a Castell-Platja d'Aro i avalua com aquest model de creixement centrat en la persona i el i el treball cooperatiu ha millorat la qualitat de vida i el benestar de les persones, enfortint la salut comunitària i la participació social.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La separació del nadó de la seva mare en el moment del naixement per causa de maltractament prenatal o per la previsió del futur desemparament del nadó

Reflexió sobre les causes i procediments de la separació del nadó de la seva mare en el moment de néixer per causa de maltractament, i recomanacions per orientar els professionals sobre la protecció de les persones afectades, especialment dels nounats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dret dels infants a viure sense violència (article 19 de la Convenció sobre els drets de l'infant): observació general del Comitè dels Drets de l'Infant (2011)

Descripció del contingut de l’article 19 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant que recull el dret dels infants a viure sense cap tipus de violència. També descriu el protocol d’actuació per garantir que els estats estableixin les mesures necessàries.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recurs

El portal del Voluntariat es renova

El lloc web de l’associacionisme i el voluntariat s’ha redissenyat per facilitar l’accés des de tot tipus de dispositius i ha incorporat noves funcionalitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Twitter Facebook Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2013-3871

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies