Butlletí de Migracions
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania
Juny 2018 #138

Actualitat

Nou servei especialitzat per la no discriminació en el 012Immigració

L'objecte és atendre les situacions de desigualtat i discriminació per raó de raça, origen, llengua, creença, ètnia o altres que es plantegen en la nostra societat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Les condicions de vida de la població estrangera

Ja pots consultar l’últim monogràfic de la Immigració en xifres que publica la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els matrimonis forçats, una manifestació de violència

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania va organitzar la jornada “Els matrimonis forçats” per aprofundir en les causes, incidències i efectes d’aquesta pràctica, a més de conèixer experiències d’altres països.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’AFEV guanya el XXIV Premi Voluntariat 2017

“Tens ganes de ser útil? Treballant per l’impacte social vers el voluntariat, l’entitat, els infants i joves i la comunitat”, projecte vinculat a enTàndem de mentoria social contra el fracàs escolar i per la igualtat d’oportunitats, ha estat guardonat amb el Premi Voluntariat 2017 per ser el millor projecte o treball que implica una transformació social a través de la implementació del voluntariat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cloenda de la quarta edició del projecte Horitzons

El projecte Horitzons, impulsat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i subvencionat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, és un programa de mentoria social que ha ajudat a 128 estudiants de batxillerat de Ciutat Vella a trobar referents universitaris.

Llegiu-ne més
“Traducció solidària” t’ofereix traduccions gratuïtes

El grup d'innovació docent "Traducció solidària" de la Universitat de Barcelona ofereix traduccions gratuïtes entre les següents llengües: català, castellà, anglès i àrab.

Contacte: Rosanna Rion (català/castellà/anglès):  rrion@ub.edu

               Montserrat Díaz (català/castellà/àrab):  mdiazfajardo@ub.edu

Llegiu-ne més
“Més que una història”, joc de targetes per trencar amb els prejudicis i estereotips

Aquest joc, ideat per l’Ajuntament de Simrishamn (Suècia), va rebre el Premi a la Innovació Intercultural que atorga anualment l’Aliança de Civilitzacions de Nacions Unides.

Per a més informació, contacta amb Josep Miquel Alegret coordinacio@irenia.net.

Llegiu-ne més
Assís Centre d’Acollida estrena una web sobre l’aporofobia

En aquesta web trobaràs articles i documents sobre l’aporofobia a més d’un mapa on es visualitzen els incidents de delicte d’odi en persones sense llar.

Llegiu-ne més
25 anys del Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD)

SOS Racisme va crear el Servei d'Atenció i Denúncies per a Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD), l’any 1992, i pel qual han passat més de 8000 persones.

Llegiu-ne més
La XV Conferència anual de IMISCOE tindrà lloc a Barcelona

Del 2 al 4 de juliol, la conferència anual de IMISCOE ens farà reflexionar sobre Europa, les migracions i la Mediterrània: mobilitats humanes i reptes interculturals. Dins d’aquest marc, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania organitza la taula rodona “la proposta catalana per viure junts en la diversitat”.

Llegiu-ne més
Amnistia Internacional llença una campanya que promou els beneficis d'una comunitat acollidora amb els refugiats
Llegiu-ne més

Una mirada

Una mirada al reagrupament familiar

Llegeix aquest reportatge en què la Sana, la Shahinur i la Diakhoumba ens expliquen les seves vivències quan van arribar a Catalunya des del prisma del reagrupament familiar.

Llegiu-ne més

Agenda

Màster Oficial en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social

Amb aquest màster, el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona, vol formar professionals especialitzats en la intervenció social en l’àmbit de les migracions des de l’urbanisme i el treball social.

Llegiu-ne més
Jornada "De Estudiante a TRABAJADOR"

La Cambra de Comerç de Perú organitza aquesta jornada en el marc del Programa de Formació per a emprenedors

Dia: 28 de juny de 2018, de 16.30 a 18.30 h.

Lloc: Barcelona. Consolat de Perú a Barcelona (c. Tarragona, 110-112)

Llegiu-ne més
shadow bottom

El personatge del mes

Antoni Traveria, in memoriam

Antoni Traveria, ens ha deixat el 23 de maig. La seva passió per Catalunya i la comunitat iberoamericana es va fer palesa com a director de la Casa Amèrica. Antoni Traveria era una persona entranyable que ens va acostar la comunitat iberoamericana i va contribuir en el coneixement i en l’enfortiment de les relacions. El trobarem a faltar.

Llegiu-ne més
Elsa Oblitas, in memoriam

L’Elsa Oblitas, fundadora del Centre Boliviano Catalán i de l’Asociación Las Libélulas, ens va deixar ja fa mig any, el 7 de novembre. Trobem a faltar aquesta incansable activista en l’àmbit de la immigració i de la dignificació del treball de la llar i de les cures.

Llegiu-ne més

Publicacions

Servei de Primera Acollida

Ja podeu consultar les dades actualitzades sobre el nombre de sol·licituds tramitades i certificats d’acollida emesos en el Servei de Primera Acollida.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La inteligencia migratòria, de Joseba Achotegui

El psiquiatra Joseba Achotegui ens ofereix en el seu darrer llibre La inteligencia migratoria, manual para inmigrantes, una sèrie d’estratègies emocionals, físiques i socials per resistir i superar les dificultats, l’estrès i els dols que comporta abandonar els orígens.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Inmigración y Generalitat de Catalunya (1977-2010), de Xavier Alonso

Si vols conèixer les polítiques migratòries de la Generalitat de Catalunya des dels seus inicis, saber el què, el perquè i el com, aquest és un llibre imprescindible a la teva biblioteca.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Segona Enquesta UE sobre Minories i Discriminació

L’enquesta que ha publicat l’Agència Europea de Drets Fonamentals examina les experiències de més de 10.500 immigrants musulmans i dels seus descendents, a 15 estats de la Unió Europea.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Publicacions de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania us ofereix gratuïtament materials per a la vostra biblioteca o centre de documentació.

*Servei subjecte a disponibilitat. Alguns materials només es troben disponibles en format electrònic.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Audiovisual

shadow bottom
L'Escola Mare de Déu de Montserrat ha rebut el Premi Ensenyament

L’Escola Montserrat, situada en un barri perifèric de Terrassa i amb el 97% d’alumnes de famílies immigrades, és un referent per aconseguir l’èxit escolar mitjançant la implicació de tota la comunitat educativa.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2462-5396

Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania