Butlletí d'Immigració
Departament de Benestar Social i Família
Direcció General per a la Immigració
Desembre 2015 #123
Monogràfic "Situació laboral de la població estrangera (II part)"

La Direcció General per a la Immigració publica el monogràfic "Situació laboral de la població estrangera (II part)". Aquesta és la segona part del monogràfic dedicat a la situació laboral de la població estrangera que viu a Catalunya.

Llegiu-ne més

Actualitat

Programa de Suport a l'Acollida de les Persones Refugiades

El Govern crea el Programa de Suport a l’Acollida de les Persones Refugiades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El president Mas es reuneix amb entitats relacionades amb l'asil i la cooperació

L’objectiu de la reunió era conèixer de primera mà les accions en relació amb l’arribada de les persones refugiades a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Aprovat el Pla per a la Mobilitat Internacional

El Pla amplia les accions de la Generalitat en temes de política migratòria que, fins ara, se centraven en el suport a l’acollida i a la integració de les persones immigrades. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Tribunal Suprem ha dictat sentència declarant la vulneració de competències per part de l'Estat en matèria d'integració d'immigrants

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha tornat a donar la raó a la Generalitat de Catalunya, amb una sentència en la què estableix que l’Ordre de 2 d’agost de 2012 del Ministerio de Empleo y Seguridad Social per la qual s’establien les bases i es convocaven subvencions a ens locals per activitats en favor de la integració dels immigrants, suposa una vulneració de competències.

Llegiu-ne més
Des de mitjans d’octubre, accedir a la nacionalitat suposa algunes proves addicionals

Amb l’entrada en vigor de la reforma del Registre Civil, caldrà pagar una taxa per iniciar el procediment (fins ara gratuït) i s’afegeixen noves proves que administra l’Institut Cervantes.

Llegiu-ne més
ACNUR endega un projecte per cedir les pàgines d’inici a Internet en solidaritat amb les persones refugiades

El projecte Welcome Home utilitza el potencial d'Internet per aconseguir difusió i ajuda immediata. 

Llegiu-ne més
#ASIABCN, la mirada asiàtica de la Barcelona actual. Una exposició de Casa Àsia Barcelona

Casa Àsia i l'Espai Avinyó inauguren l'exposició i el webdoc interactiu #ASIABCN que es podrà veure a l'Espai Avinyó fins a finals de desembre.  El webdoc reflecteix la diversitat de les persones que viuen a la ciutat de Barcelona.

Llegiu-ne més
"Som Cultura Popular": mostra de la cultura popular

La mostra s’adreça a les entitats i als practicants de la cultura popular que hi ha actualment a Barcelona, i a les federacions i confederacions d’àmbit nacional, i també als estudiosos, antropòlegs i etnògrafs d’arreu del país.  La mostra omplirà el recinte de la Fabra i Coats al barceloní barri de Sant Andreu, del 21 al 24 de gener de 2016.

Llegiu-ne més
"FEM UN CAFÈ DE CIUTAT". Projectes de cohesió i espais de trobada de famílies a l’escola

L’Ajuntament de Mataró impulsa, el projecte “Fem un cafè de ciutat”, amb l’objectiu de fer possible un camí cap al coneixement i la tolerància mútues de les diferents cultures que conviuen a la ciutat. 

Llegiu-ne més

Material audiovisual

El documental “Bref”, una història de mutilació genital femenina

Produït per Metges del Món i dirigit per Christina Pitouli, el documental presenta la realitat de la mutilació genital femenina mitjançant converses amb persones africanes que actualment viuen al nostre país.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Info-K emet un especial monogràfic sobre les persones refugiades
Llegiu-ne més
L'emprenedoria de les dones immigrants

El documental “Mujeres inmigrantes emprendedoras: Milán, Barcelona y Estambul”, de Javier Albarracín, Júlia Colomina i Brunella Mariani, presenta un tema d’actualitat i que unifica en una única proposta tres situacions que, encara avui en dia a les nostres societats, solen tenir un difícil encaix: ser dona, ser immigrant i ser emprenedora.

Llegiu-ne més

Formació

Jornada "Bones pràctiques de polítiques de cohesió social als barris"

El passat 28 d’octubre, la Direcció General per a la Immigració, va organitzar una jornada sobre bones pràctiques de cohesió social als barris en què s’hi van presentar sis experiències d’arreu de Catalunya. En aquest butlletí us volem apropar dues experiències més, les dues relacionades amb acompanyament d’infants i joves en els seus estudis: “Anem enTàndem” és una iniciativa d’AFEV Barcelona, i el “Projecte Rossinyol” que arriba, ara, al Vallès. 

Llegiu-ne més

Publicacions

Col·lecció «GRITIM-UPF Working Paper Series»

El darrer número se centra en l’accés i l’exercici de la nacionalitat per a les dones immigrants a l’àrea del Gran Buenos Aires (Argentina).

Llegiu-ne més
Alta | Baixa

ISSN: 2339-6717

Departament de Benestar Social i Família