• Imprimeix

L'Alberg de Joventut de Vic adapta dues habitacions per impulsar una vida independent

Torna
Dijous, 12 de juliol de 2018


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona i l’Obra Social La Caixa, han presentat el projecte


Dues de les habitacions de l’Alberg Canonge Collell de Vic serviran per impulsar una vida independent. La Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut, juntament amb l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona i l’Obra Social La Caixa, han presentat aquest dijous al matí l’adaptació d’aquests espais destinats a persones amb discapacitat física amb un grau d’autonomia suficient per a les activitats de la vida diària però que requereixen un determinat nivell d’organització i suport personal. Així, l’alberg posa a disposició de les persones els recursos i la infraestructura necessaris perquè visquin en igualtat d’oportunitats.
 
El secretari d’Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies, juntament amb la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, han explicat el projecte d’acolliment residencial temporal destinat a persones amb tres perfils o situacions diferents. D’una banda,  persones que volen viure autònomament (amb el suport dels professionals adients), d’una altra, persones les famílies de les quals necessiten un període de descans o bé una alternativa a situacions imprevistes (hospitalització del cuidador, situacions personals adverses...) i, finalment, persones que pateixen una discapacitat sobrevinguda que no tenen clar quines són les adaptacions necessàries pel domicili familiar o bé que no han tingut temps de poder-ho adaptar per afrontar la nova situació.
 
“Aquest és un exemple més que els Albergs de Joventut de la Generalitat poden fer servei públic i garantir la igualtat d’oportunitats i de condicions per al conjunt de la ciutadania”, ha afirmat Poch, i ha afegit que “la nostra voluntat és fer créixer aquest projecte a altres albergs del país.”

Més informació