• Imprimeix

Museu virtual del poble gitano

La proposta de crear el primer museu interactiu del món dedicat a la cultura gitana va sorgir en un dels grups de treball del les TIC del Pla integral del Poble Gitano que coordina la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. El Museu virtual del Poble Gitano a Catalunya és el resultat de més de quatre anys de treball conjunt entre l’administració, associacions gitanes, persones expertes i la Universitat Oberta de Catalunya.

Aquest Museu pretén convertir-se en un espai de referència pel poble gitano aprofitant les tecnologies de la informació i la comunicació i el seu potencial en la docència i difusió en la xarxa. Vol ser un espai actiu en constant construcció que faciliti la participació de tots els col·lectius gitanos, sobretot en àmbits de formació (tecnològica, llengua, cultura) i divulgació dels aspectes de la cultura gitana més desconeguts pel gran públic.

Alguns dels continguts del Museu són la història del poble gitano, la seva llengua i diversitat, i compta amb exposicions, expressió artística, personatges gitanos, recursos audiovisuals, un espai de documentació i un espai de relació i intercanvi. 

Data d'actualització:  20.06.2018