Fomenta en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura.

Premi Jaume Ciurana 2017

Jurat:


• Manuel Subirà
• Dolors Llevadot
• Jordi Costa i Mosella
• Joaquim Parera, cap del Servei d'Associacionisme i Lleure de la Direcció General de Joventut
• President del jurat: Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitària

 

1r Premi


Obra: Monitors pel Futur

Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina

 jaumeciurana1

 

Aquest projecte neix de la inquietud i sensibilitat social de dos grups diferenciats de joves (entre 15 i 17 anys). Un prové del barri del Raval i està en situació de vulnerabilitat. L’altre grup prové d’altres barris de Barcelona i no està en situació de vulnerabilitat. Tots dos grups s’integren per poder oferir un servei als infants del Raval (d’entre 4 i 11 anys), d’acompanyament educatiu i de lleure.

 

 

2n Premi


Obra: Voluntariat per a persones afectades de paràlisi cerebral


Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (FCPC)

jaumeciurana2

L’objectiu principal del projecte és oferir una atenció especialitzada a les persones immigrants amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, per ajudar-los en la seva integració a l’entorn en els diferents àmbits de la vida.

El jurat premia els joves voluntaris de la Fundació per la seva tasca desinteressada amb persones immigrants amb discapacitat intel·lectual o mental.

 

 

3r Premi


Obra: Celebració Dies Mundials


Agrupament Escolta i Guia Fent Camí

jaumeciurana3

Projecte de conscienciació ciutadana, que es va dur a terme durant el curs 2016-2017, en grups de joves de més de 12 anys, en què es va treballar un dia mundial destacat cada mes. Així, un cop al mes (de gener a juny) van realitzar activitats, tallers i dinàmiques sobre el Dia Mundial de la Memòria a les Víctimes de l’Holocaust Nazi (gener), la Diada del Pensament Escolta (febrer), el Dia Mundial de l’Abolició de l’Esclavitud (març), el Dia Mundial de la Salut (abril), el Dia de la Multiculturalitat (maig) i el Dia Mundial dels Oceans (juny). La cloenda d’aquest projecte transversal es va dur a terme durant el sopar de final de curs, on es van repartir premis als grups de joves que havien treballat millor cada dia mundial.


El jurat premia els joves per la seva tasca de reflexió amb motiu de la celebració de diferents dies mundials, amb la finalitat de promoure la conscienciació ciutadana.