• Imprimeix

Premi als mitjans de comunicació

Amplien el camp de participació als àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i de pàgines web de contingut cívic. Guardona treballs o conjunt de produccions que hagin sobresortit pel tractament dels valors de civisme i hagin exercit un determinat impacte social.

Premi als mitjans de comunicació 2017

Jurat:


• Marc Colomer
• Sònia Pau
• Albert Segura
• Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitària
• President del jurat: Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies

Obra: Fet Aquí

Teveon Ebre


És una mostra de periodisme de proximitat, que impulsa i transmet valors cívics. Els membres del jurat també destaquen la difusió i reconeixement del voluntariat que es fa al territori en defensa dels valors que esbossen una societat millor.

 mitjans1

Obra: Els nous altres catalans

Reportatges emesos al programa Catalunya Migdia, de Catalunya Ràdio

Aquest programa fa una aposta per normalitzar una realitat estructural de la societat catalana, en un context que tendeix a fer el camí contrari al del reconeixement de la diversitat. En aquest sentit, es valora el compromís d’un mitjà públic d’abast nacional de fer una anàlisi crítica sobre la capacitat d’acollida de Catalunya.

 mitjans2

 

 

Menció honorífica Treballs radiofònics

Obra: Famílies gitanes a l’escola


Reportatge de Margarita Esparza emès al programa Món possible, de Ràdio 4

Difusió d’una feina silenciosa, anònima i constant arreu del territori a favor de la igualtat d’oportunitats dels gitanos i de les gitanes, especialment de les noves generacions.

 

Obra: Les altres mil nenes de Chibok

Reportatge de Xavier Aldekoa publicat a La Vanguardia

Aquest relat sacseja la consciència col·lectiva i mostra l’esforç i perseverança del periodista a l’hora d’acostar realitats del continent africà.

 

 mitjans3

Obra: La revolució dels afectes quilòmetre zero

Reportatge d’Anna Zaera, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, publicat a l’anuari Media.cat.


Aquesta obra mostra el compromís professional desinteressat i compartit del Grup de Periodistes Ramon Barnils per donar veu als silencis mediàtics, abordant temes com les dificultats i reptes de la comunitat LGBTI en zones rurals.

mitjans4

 

 

Menció honorífica Treballs per a Internet

Obra: El calvari dels oblidats

Equip Hemisfèria.cat.

Aquesta obra tracta en profunditat el procés migratori que viuen les persones refugiades que s’adrecen a Europa fugint del conflicte sirià.