Premia obres d'assaig i treballs pedagògics sobre civisme.

Premi Serra i Moret 2017

Jurat:

• Aureli Argemí
• Joan Lluís Pérez Francesch
• President del jurat: Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitària

 

Premi


Desert

 

Menció honorífica


Obra: Per una Pedagogia de l’art de viure en el deixant del moralisme francès: entre Alain i Pierre Hadot

Eric Ortega

 

El jurat atorga una menció honorífica a aquesta obra, tenint en compte el seu bon plantejament i temàtica. L’objectiu d’aquest treball és fixar l’atenció en la tradició del moralisme francès, que se situa en un corrent que entén la filosofia d’una manera que s’ha anomenat gòsica (forma de vida que té com a finalitat la cura i transformació del nostre ésser o esperit). Aquesta filosofia la va posar en relleu a la segona meitat del segle XX un altre autor francès, Pierre Hadot, que va redescobrir que la filosofia, a l’antiguitat clàssica grecoromana, era fruit d’una especial actitud existencial. Després, va fer un estudi de la influència de la filosofia de viure d’Alain en la seva societat present i futura, a través d’obres d’antics alumnes seus (com Marois) i altres filòsofs del seu temps.

 

 

Jurat:


• Gisela Riberas
• M Rosa Buxarrais
• Antoni Petrus
• President del jurat: Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitària

 

Premi

Obra: Construcció d’una opinió personal argumentada sobre un concepte econòmic després de l’anàlisi d’un documental mitjançant una aplicació col·laborativa on line


Anna March Farré

serraimoret_2017


Es tracta d’un projecte, i alhora una proposta pedagògica, que consisteix a veure el documental Compra, llença, compra i a parlar de l’obsolescència programada, és a dir, de la reducció deliberada del temps de vida dels equipaments tecnològics, per fomentar-ne el consum. Aquest documental mostra exemples molt gràfics, quotidians i familiars en l’entorn dels alumnes de primer de batxillerat, dins l’assignatura d’economia de l’empresa. És l’obra més ben estructurada i amb contingut correcte, malgrat que no s’ha portat a la pràctica.