• Imprimeix

Dia Internacional de les Famílies

Dia Internacional de les Famílies 2017

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies, establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1994, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Famílies, organitza un acte institucional el dia 15 de maig de 2017.


Des del Govern de la Generalitat considerem que cal incentivar la ciutadania a participar en l’activitat de la seva comunitat, especialment en espais multigeneracionals, on persones de totes les edats comparteixin coneixements i experiències.


Els beneficis d’aquestes relacions entre generacions són a tots els nivells: a part de millorar la salut física i potenciar l’activitat intel·lectual, també aporten beneficis cognitius i emocionals molt importants.

Tenim el ferm convenciment que la promoció d’aquestes relacions és clau per donar resposta als reptes de futur que té la nostra societat, a fi de configurar un país per a totes les edats que aposti pel desenvolupament integral de la persona, la igualtat d’oportunitats, el treball en xarxa i la cooperació i la solidaritat intergeneracionals.

La celebració central es farà a Vic el dia 15 de maig a les 17.30 h, a la plaça dels Màrtirs, mitjançant una festa comunitària amb les famílies, amb la voluntat de fer visibles i afavorir els vincles i lligams socials entre les persones al llarg de tota la vida, i evitar l’aïllament social i la soledat a totes les edats. Al mateix temps, la celebració tindrà repercussió en diversos territoris (Amposta, Canovelles, Cornellà, la Trinitat Vella de Barcelona, Mataró, Sabadell, Salt, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet) en el marc de diferents activitats relacionades amb l’acte central.

 

Programa de la festa a Vic

17.30 h Benvinguda i presentació.
A càrrec de la Fundació Projecte i Vida, que gestiona el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF d’Osona).


17.45 h Donem color al macro mural.
Acte intergeneracional, a càrrec de l’il·lustrador Toni Ortiz, amb la participació d’entitats i organitzacions del teixit associatiu de Vic i la comarca.


18.30 h Parlaments institucionals.
Paraules de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa.


18.45 h Actuació de la coral Arrels i berenar per a totes les persones assistents.


19.00 h Clausura de l’acte.
Taller de percussió corporal, a càrrec del músic Santi Serratosa, actual bateria del grup Gossos i Astrio, amb la participació del públic assistent adaptat a totes les edats.

 

Al llarg de tota la jornada les famílies podran jugar al dòmino familiar.

Data d'actualització:  11.05.2017