• Imprimeix

Dia Internacional de les Famílies

L'Assemblea General de Nacions Unides, en la Resolució 47/237 del 20 de setembre de 1993, va proclamar el 15 de maig Dia Internacional de la Família . Aquesta decisió reflecteix la importància que la comunitat internacional confereix a la família com a unitat bàsica de la societat, així com la seva preocupació per la situació de les famílies a tot el món.

D'aquesta manera, governs, organitzacions no governamentals, entitats, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a participar-hi activament.

La diada, celebrada arreu del món, representa una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troben les famílies i els desafiaments i problemes que afronten, i per promoure accions apropiades per defensar-les.

El Dia Internacional de la Família és una bona oportunitat per fer present en la societat els temes i les qüestions que preocupen i interessen les famílies i, també, és un bon moment per sensibilitzar i conscienciar la població sobre els nous reptes i les dificultats que actualment cal abordar dins de l'àmbit d'aquesta institució com a element estructurador de solidaritat.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya commemora anualment el Dia Internacional de la Família amb un conjunt d'actes i activitats lúdiques per gaudir en família que pretenen impulsar la reflexió entorn i amb les famílies catalanes.