• Imprimeix

Dia Internacional de les Famílies

Dia Internacional de les Famílies 2017

Aquest 15 de maig de 2018 la Generalitat de Catalunya celebra el Dia Internacional de les Famílies, que enguany està dedicat al lleure en família. L’objectiu d’aquesta edició és fomentar el temps compartit en família que enforteixi els vincles entre els seus membres en un espai relaxat i de gaudi. Volem que se celebrin activitats i festa en tots aquells espais on les famílies es troben i comparteixen el seu temps lliure: casals, cases de colònies, albergs, museus, parcs, etc.


Sorteig “Fotografia’t amb la família!”

L’Agència Catalana de Joventut organitza el sorteig Fotografia’t amb la família!

Per participar-hi, cal que publiqueu una foto a Instagram entre l’11 i el 20 de maig en què es vegi la vostra família gaudint d’alguna activitat de lleure. S’ha de compartir amb el perfil de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (@albergs_xanascat) amb l’etiqueta: #lleureenfamília i mencionar un membre d’una altra família amb la qual es vulgui compartir el premi.

Les dues famílies gaudiran d’una estada de tres nits en pensió completa amb activitats complementàries en qualsevol dels 20 albergs gestionats per l’Agència Catalana de Joventut.


Per què celebrem el lleure en família?

Des de la Direcció General de Famílies volem impulsar el lleure en família pels motius següents: 

  • El lleure en família és cultura i coneixement. Afavoreix en les famílies el coneixement i l’estimació pel territori, la cultura, la gastronomia i els paisatges de Catalunya; el respecte al medi ambient; facilita l’estudi i l’aprenentatge pedagògic que suposa aprendre en el propi entorn, i estimula l’aproximació humana i el servei a les persones.

 

  • El lleure en família és criança positiva. L’activitat de lleure compartit ric, sense presses, amb sortides i jocs, permet a pares i mares crear un espai de relació que enforteix vincles. El riure, la complicitat i la concentració en l’altre que comporta jugar junts afavoreixen l’aflorament espontani d’emocions compartides.

 

  • El lleure en família és aprenentatge. L’activitat lúdica rica en propostes fa possible un creixement harmònic del cos, és a dir, millora la intel·ligència, l’afectivitat, la sociabilitat i la creativitat, i, sens dubte, és una de les fonts d’aprenentatge més importants per als infants.

 

  • El lleure en família és prevenció. La trobada i el coneixement mutu de persones diferents de la nostra comunitat contribueix a la interrelació cultural, a la cohesió social, amb tots els beneficis per a la societat que això comporta, ja que la trobada compartida té lloc en un ambient relaxat i d’escolta, d’observació i respecte mutu.

 

  • El lleure en família no és només consum. Les famílies agraeixen l’oferta d’activitats per gaudir del seu temps d’oci amb activitats fora de casa que incorporin un model didàctic amb component educatiu. Les famílies demanen experiències fora de casa que, a més, eduquin i entretinguin, més enllà de la tecnologia, amb activitats creatives i reptes.

 

  • El lleure en família és diversió. El lleure, sobretot, és una activitat que produeix plaer i distreu de les preocupacions i de l’avorriment!

 

Data d'actualització:  08.05.2018