• Imprimeix

Lleure familiar

Compartir el temps de lleure és una bona manera d'enfortir els vincles dins de cada unitat familiar. Per això la Generalitat de Catalunya ofereix diverses propostes de lleure i de vacances per gaudir en família.

El temps de lleure permet a les famílies compartir experiències, educar en un context de gaudi i, en definitiva, enfortir i estrènyer els vincles familiars. 

En aquest sentit posem al vostre abast una Guia de lleure per a les famílies on trobareu un ampli conjunt d'activitats de lleure i cultura arreu de Catalunya i que podeu gaudir en família. La Guia ofereix l'oportunitat d'aprofitar l'oferta cultural i d'oci del nostre país i una informació que ajuda a planificar el temps lliure que passem en família.

S'hi accedeix mitjançant un cercador que mostra les activitats organitzades en quatre blocs:

  • Activitats a l'aire lliure: itineraris, rutes, passejades, visites a espais naturals i indrets singulars, propostes de vacances a llocs d'interès turístic, cultural i lúdic...
  • Cultura, espectacles i tallers: museus, exposicions, visites a espais d'interès històric i artístic, espectacles de teatre, música, dansa, poesia i tota mena d'arts escèniques destinades als infants i a les seves famílies.
  • Esport i jocs: calendari de festes i trobades esportives, i espais de joc familiar.
  • Ciència i tecnologia: propostes d'activitats de divulgació científica a museus i fundacions.

 

Per cada activitat trobareu informació relativa als dies de realització, els horaris, les edats recomanades, els preus i descomptes, les condicions d'accés i les dades de contacte.

La informació de la Guia s'ha actualitzat el juliol de 2011 segons les informacions que difonen les pròpies entitats organitzadores a les seves pàgines web.

Si voleu fer alguna proposta o suggeriment respecte la informació que inclou la Guia, ens podeu fer arribar un correu electrònic a secretariafamilia.bsf@gencat.cat.

Informació relacionada

La Generalitat ofereix des de l'any 2005 estades familiars a preus avantatjosos en els establiments de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya durant els períodes de ponts, vacances i caps de setmana.

L'estada per als nens i les nenes de 0 a 3 anys és gratuïta amb tots els serveis inclosos. Així mateix, els infants de 4 a 6 anys gaudeixen d'un descompte del 50% i els infants de 7 a 13 anys, del 25%. Els majors de 65 anys també gaudeixen d'una tarifa més reduïda que els adults. Les famílies nombroses i les famílies monoparentals que ho acreditin en el moment de fer la preinscripció gaudiran d'un 10% de descompte.

El programa té per objecte potenciar el lleure familiar i la convivència entre els membres del nucli familiar, així com entre les famílies. Les places són limitades i s'atorguen per sorteig. S'hi poden inscriure les famílies amb fills i filles menors de 18 anys.

Data d'actualització:  15.01.2018