• Imprimeix

Filmets per la convivència

"Filmets per la convivència"

"Per la convivència" és una categoria al Festival Internacional de Filmets de Badalona creada l'any 2008 amb la participació de la Direcció General per a la Immigració. Aquesta nova secció ha aplegat una sèrie de projectes cinematogràfics que ofereixen diversitat de visions i perspectives de l'àmbit de les migracions en general i de la convivència en particular. S'organitzen sessions al territori perquè se'n puguin beneficiar altres municipis o entitats.

 A la primera edició es van presentar en aquesta categoria en concurs set projectes fílmics procedents de Catalunya, l'Estat espanyol, Bèlgica i Palestina. S'adscriuen, majoritàriament, al gènere de ficció, tot i que també hi han tingut cabuda els gèneres d'animació i l'experimental. Els curtmetratges presentats es van poder veure durant l'any 2009 en una gira per municipis catalans.

 A la segona edició, quinze curtmetratges de països com Alemanya, Espanya, França, Israel, Estats Units, Nova Zelanda i els Països Baixos van participar en aquesta categoria, que premia el públic assistent durant les sessions, que es van fer el mes de novembre al teatre Zorrilla de Badalona. En aquest cas, el curt guanyador va ser per "The job", una cinta dels Estats Units produïda per Screaming Frog.

 

Cartell de la 35a edició del Festival Internacional de Filmets de Badalona

Informació relacionada

Gira 2011

La tercera edició de la gira de curtmetratges “Filmets per la Convivència” presenta vuit treballs procedents de quatre països: Estats Units d’Amèrica, Espanya, Itàlia i França. Les temàtiques presentades constitueixen, com cada any, una crida a la reflexió sobre diversos àmbits relacionats directa o indirectament amb el món de la immigració i les relacions humanes entre persones de diferents orígens.

Les esperances d’aconseguir un permís de residència, les sospites als passos de frontera, la precarietat de la vida dels immigrants, els prejudicis o l’accés als drets civils, són alguns dels aspectes tractats als curtmetratges seleccionats pel Festival Internacional de Filmets de Badalona i per la Direcció General per a la Immigració.

 

Properes sessions:

 • Bell-lloc d’Urgell 
  Divendres 7 d’octubre – 20.30h
  La Multifuncional (La Cultural - c/La Mina, 12 1º)
 • Lloret de Mar
  Dijous 20 d’octubre
  Sessió oberta: Sala Polivalent de la Biblioteca de Lloret (Pl. Mossèn Pere Torrent, 1) - 20h
  Sessió instituts: Biblioteca de Lloret - 16h
 • Esparreguera
  Divendres 21 d'octubre - 19h
  Patronal Parroquial (c/Mestre Tomàs Cabeza, 2)
 • Girona
  Dijous 24 de novembre
  Museu del Cinema (c/Sèquia, 1)
 • Manresa
  Diumenge 4 de desembre – 18:30h
  Teatre Conservatori de Manresa (Mestre Blanch, 4)
Filmets 2011

Gira 2010

L'Auditori Felip Pedrell de Tortosa va estrenar al juliol la gira de curtmetratges “Filmets per la convivència” 2010 que organitzava per segon any consecutiu el Festival Internacional de Filmets de Badalona i la Direcció General per a la Immigració a diverses localitats de Catalunya. Les sessions, d'entrada gratuïta, comptaven amb la col·laboració dels ajuntaments i altres organismes amb seu als municipis on es van programar i incloïen la projecció d'una dotzena de curts de països com l'Estat espanyol, els Estats Units, els Països Baixos, França i Bèlgica (tots en versió original subtitulada).

 

L'objectiu era apropar aquestes propostes a la població en general, enteses com una invitació a abordar les migracions i la convivència entre cultures des d'una perspectiva constructiva i que incitava a la reflexió. El material seleccionat incloïa treballs sobre el tràfic de dones immigrades forçades a exercir la prostitució, sobre la por irracional que sovint impregna allò desconegut, sobre els immigrants hispans que travessen la frontera entre Mèxic i els Estats Units o sobre els menors marroquins que intenten creuar l'Estret de Gibraltar. Va haver-hi espai per al drama, per a l'humor i també per a replantejar-se alguns estereotips.
Cartell de la Gira 2010 a Tortosa
Data d'actualització:  25.09.2014