• Imprimeix

Filmets per la convivència

"Filmets per la convivència"

És una categoria dins del Festival Internacional de Filmets de Badalona creat l'any 2008 amb la participació de la Direcció General per a la Immigració que aplegà una sèrie de projectes cinematogràfics amb diversitat de visions i perspectives de l'àmbit de les migracions i de la convivència. S'organitzaren sessions al territori per arribar a diferents municipis o entitats. A la primera edició es van presentar en aquesta categoria en concurs set projectes fílmics procedents de Catalunya, l'Estat espanyol, Bèlgica i Palestina. Els curtmetratges presentats es van poder veure durant l'any 2009 en una gira per municipis catalans.

 

A la segona edició, que va tenir lloc al novembre de 2009 al teatre Zorrilla de Badalona, hi varen participar 15 curtmetratges d’Alemanya, Espanya, França, Israel, Estats Units, Nova Zelanda i els Països Baixos. En aquest cas, el curt guanyador va ser per "The job", una cinta dels Estats Units produïda per Screaming Frog.


 

Gira 2010. L'Auditori Felip Pedrell de Tortosa va estrenar al juliol la gira de curtmetratges “Filmets per la convivència” 2010 que organitzava per segon any consecutiu el Festival Internacional de Filmets de Badalona i la Direcció General per a la Immigració a diverses localitats de Catalunya. Les sessions, d'entrada gratuïta, comptaven amb la col·laboració dels ajuntaments i altres organismes amb seu als municipis on es van programar i incloïen la projecció d'una dotzena de curts de països com l'Estat espanyol, els Estats Units, els Països Baixos, França i Bèlgica (tots en versió original subtitulada). L'objectiu era apropar aquestes propostes a la població en general, enteses com una invitació a abordar les migracions i la convivència entre cultures des d'una perspectiva constructiva i que incitava a la reflexió. El material seleccionat incloïa treballs sobre el tràfic de dones immigrades forçades a exercir la prostitució, sobre la por irracional que sovint impregna allò desconegut, sobre els immigrants hispans que travessen la frontera entre Mèxic i els Estats Units o sobre els menors marroquins que intenten creuar l'Estret de Gibraltar. Va haver-hi espai per al drama, per a l'humor i també per a replantejar-se alguns estereotips.

Informació relacionada

Gira 2011. La tercera edició de la gira de curtmetratges “Filmets per la Convivència” presentà vuit treballs procedents de quatre països: Estats Units d’Amèrica, Espanya, Itàlia i França. Les temàtiques presentades constituïren una crida a la reflexió sobre diversos àmbits relacionats directa o indirectament amb el món de la immigració i les relacions humanes entre persones de diferents orígens. Les esperances d’aconseguir una autortizació de residència, les sospites als passos de frontera, la precarietat de la vida dels immigrants, els prejudicis o l’accés als drets civils, foren alguns dels aspectes tractats als curtmetratges seleccionats pel Festival Internacional de Filmets de Badalona i per la Direcció General per a la Immigració.


La pàgina web del festival inclou informacions de totes les edicions.

 

Data d'actualització:  09.02.2018