• Imprimeix

Mitjans de comunicació

Premsa

Catalunya som tots 

Catalunya som tots era una publicació mensual de la Direcció General per a la Immigració que s'encartava en diversos mitjans de comunicació escrits adreçats a un públic d'origen estranger. Incorporava notícies d'actualitat, íntegrament en català, relacionades amb la immigració.

Gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, incloïa també una fitxa per aprendre català.

Ràdio

Vivim Junts

En col·laboració amb la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i UNESCOCAT, es distribueix entre diverses emissores de ràdio municipals desenes de microespais sobre diversitat cultural que duen per títol Vivim Junts. L'audiència, majoritàriament autòctona, pot conèixer així les principals característiques o trets culturals dels col·lectius d'origen estranger més nombrosos del nostre país o projectes i bones pràctiques que fomenten la cohesió social i la convivència.

Informació relacionada

Televisió

S'ofereix gratuïtament als ens locals i (a través seu) a les entitats del seu àmbit territorial capítols dels programes de televisió Immiguiants (Xarxa de Televisions Locals de Catalunya) i Tot un món (Televisió de Catalunya) per a les sessions d'acollida o sensibilització que promouen periòdicament, entre d'altres activitats.

Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual

Iniciativa vinculada al Consell de l’Audiovisual de Catalunya que agrupa persones de diversos àmbits especialitzades en comunicació i diversitat cultural. Té per objectiu analitzar i millorar la representació de la immigració en els mitjans audiovisuals, per tal de fomentar la convivència i la cohesió social.

 

Diverscat, Agenda de la Diversitat de Catalunya

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, promou el portal a Internet "Diverscat, Agenda de la Diversitat de Catalunya". Es tracta d'una eina digital a l'abast de tot el públic interessat, però especialment pensada per als professionals dels mitjans de comunicació, per tal de facilitar contactes i fonts d'informació relacionades amb la immigració i la diversitat cultural al país.

Informació relacionada

Data d'actualització:  28.05.2014