• Imprimeix

Recursos per a professionals

Formació especialitzada, instruccions per a l'aplicació dels plans i programes, protocols d'actuació, publicacions i altres recursos del Departament especialment destinats a professionals del sector de la immigració.

 

Formació en igualtat, migracions i ciutadania

El portal AgendaImmigracio.cat ofereix tota la informació sobre les activitats formatives que organitza la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Hi ha cursos, conferències, jornades o congressos i actes institucionals.

Retorn voluntari d'immigrants: instruccions per a treballadors socials

Informació tècnica d'utilitat per als treballadors socials d'ens locals i entitats que tramitin sol·licituds per al Programa de retorn voluntari d'immigrants. Inclou indicacions sobre la complimentació de l'imprès de sol·licitud, criteris per elaborar l'informe social requerit, instruccions específiques sobre el procediment de sol·licitud per als menors acompanyats i per al seguiment de l'expedient.

Prevenció de la mutilació genital femenina

El Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina i les taules locals de prevenció que promou la Generalitat s'adrecen a professionals de l'àmbit de la salut, dels serveis socials, dels centres docents, dels cossos de seguretat i de les entitats per avançar en l'eradicació d'aquesta pràctica a partir de la prevenció, la detecció i la intervenció en situacions de risc.

Prevenció de matrimonis forçats

El matrimoni forçat és un fenomen global que no està associat a determinades cultures o religions. És global perquè és una pràctica present a diferents zones d’Àfrica, Àsia, en algunes parts d’Amèrica Llatina i de l’Europa de l’Est. També a Europa i a Catalunya hi ha matrimonis forçats, bé per la presència de persones provinents d’aquests territoris, bé per pràctiques de determinades cultures.

Publicacions

La majoria de publicacions editades pel Departament en matèria de migracions s'adrecen als professionals d'aquest sector. Consulteu-ne el catàleg. (En són excepció els materials i documents que s'adrecen directament al conjunt de la ciutadania en el marc d'accions informatives i de sensibilització)

DIXIT: Migracions

DIXIT és una plataforma en línia de serveis adreçada als professionals del camp social. L'apartat dedicat a l'àmbit professional d'immigració inclou notícies, agenda, convocatòries, publicacions i normativa.

DVD d'acollida

Aquesta col·lecció de sis DVD té com a objectiu facilitar informació sobre Catalunya i la societat catalana a les persones nouvingudes, i sobre l'organització i el funcionament dels sistemes públics. Cada DVD ofereix la informació en els deu idiomes més parlats per les persones immigrades a Catalunya.

Acollida lingüística

Recursos i materials de suport a l'acollida lingüística elaborats en col·laboració amb altres departaments, organismes i entitats.

Recursos pedagògics

Informació sobre el programa “Lletres per a tothom” d’alfabetització d’adults d’origen estranger, el programa “Paco Candel. Catalunya un sol poble. Diferents mirades migratòries i un sol fet” que contribueix a la presa de consciència de la importància i de l’interès dels processos migratoris passats i recents, per promoure la reflexió i la sensibilització sobre el fet que a la majoria dels habitants actuals de Catalunya ens uneix un passat comú com a immigrants.