• Imprimeix

Maleta pedagògica

Maleta pedagògica de Lletres per a tothom

"Lletres per tothom" també ha creat per primera vegada un currículum d'aprenentatge del català adaptat a les necessitats formatives d'aquests alumnes, que inclou l'elaboració de materials pedagògics i la formació del professorat i del voluntariat.

Amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes (FACEPA), s'ha elaborat una maleta amb recursos pedagògics per a les persones formadores. Un material que consta del següent: 

Llibre "Guia d'ús"

Manual d'ús dels diferents continguts de la maleta. Hi ha informació detallada dels materials, suggeriments per a dinamitzar les classes, estratègies educatives i propostes concretes per desenvolupar moltes activitats.

Informació relacionada

Llibre "Mètode d'alfabetització"

Guia didàctica per al professorat, així com un conjunt de fitxes amb exercicis per a l'alumnat.

Materials

Elements que permeten dur a terme la major part de les activitats d'alfabetització. A fi de millorar la qualitat dels materials és aconsellable imprimir-los sobre cartolina blanca i/o plastificar els fulls abans de retallar-los.

Lletres de cartró

Abecedari de lletres minúscules pensat per a poder escriure textos senzills, independentment de la destresa que cadascú tingui per fer-ho a mà. Cal preparar un mínim de 5 a 10 fulls.

Informació relacionada

Làmines

Mostren escenes que permeten treballar gran quantitat de vocabulari de manera contextualitzada. Els arxius contenen vuit làmines (carrer, casa 1, casa 2, cos i roba, supermercat, centre de salut, escola i rellotge) optimitzades per imprimir en format din A3 (aconsellable) o din A4.

Fitxes de vocabulari bàsic

Fitxes relacionades amb els àmbits de les làmines i que contenen imatges de paraules usuals, curtes i fàcils de llegir.

Paraules de referència

Són fitxes que estan pensades per a poder aprendre i recordar fàcilment cadascuna de les grafies i els sons de la llengua, relacionant-los amb una paraula ben senzilla i comuna.

Informació relacionada

Símbols

És un recull de rètols, símbols i icones d'ús freqüent que és important aprendre a llegir i interpretar correctament, encara que no vagin acompanyats de paraules.

Informació relacionada