• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Servei Acompanyament al Reconeixement Universitari

Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU)
En virtut d'un conveni signat el 15 de gener de 2010 entre la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Educació, l'Obra Social 'la Caixa' i l'Associació Atlàntida, Catalunya ofereix a les persones amb titulacions universitàries estrangeres orientació i assessorament en els processos de reconeixement de la seva qualificació professional i acadèmica.
El SARU és un servei que informa i acompanya, de forma personalitzada, en el procés de reconeixement de titulacions universitaries estrangeres que han de tenir efectes a l’estat espanyol. Ara però, atès la demanda creixent actual, també ofereix assessorament a persones que volen emigrar a l’estranger, sobre els tràmits necessaris per acreditar o legalitzar titulacions emeses al nostre país.
Perquè la formació i la qualificació professionals tenen una rellevància estratègica per a la millora de la competitivitat del país i la nostra economia té necessitat de més professionals qualificats en la major part dels sectors productius. Aprofitant l’increment de la mobilitat internacional, que fa que moltes persones amb titulacions universitàries estrangeres vinguin a viure a Catalunya, el SARU els acompanyarà en tot el procés de reconeixement de les seves titulacions i els facilitarà l’oportunitat de poder treballar exercint-les.
  • Informa i assessora sobre la tramitació del reconeixement de les titulacions estrangeres de grau superior.
  • Acompanya l’usuari durant tot el procés de reconeixement.
  • Informa, assessora i orienta, de manera personalitzada, sobre els itineraris acadèmics recomanables per completar els estudis, afavorint el reconeixement universitari i millora el currículum vitae.
  • Informa i deriva cap a organismes competents en procediments d’acreditació i legalització de titulacions universitàries que han de tenir efectes a l’estranger.

Tota persona resident a Catalunya en possessió d’un títol universitari emès per una universitat estrangera o amb una titulació emesa o homologada a Espanya que hagi de tenir efectes a un país estranger.

El SARU compta amb un tríptic explicatiu en català, castellà, anglès i francès que inclou la informació bàsica sobre el servei, què ofereix, a qui s’adreça i com contactar. Podeu descarregar-vos-el en format PDF a través d'aquest enllaç. També el trobareu a les oficines del SOC i a d’altres organismes i serveis públics i privats d’atenció al públic.

 

Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU)
Via Laietana, 2,
08003 Barcelona

Horaris d’atenció:
De dilluns a dijous de 9 a 15h.
Divendres de 9 a 14h.
En horari de tarda, cal demanar cita prèvia a través del web.
Durant el mes d’agost, i fins el 15 de setembre, de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h.


Tel.: 93 552 69 89 / e-correu: saru@gencat.cat

Cita prèvia

Bústia de contacte

 

 

En aquest espai podreu trobar la informació que fa referència a l'homologació de títols universitaris estrangers així com el reconeixement de titulacions obtingudes a la UE i la convalidació d’estudis.

Informació relacionada

Aquesta secció recull la normativa que regula el reconeixement dels estudis universitaris a l'Estat espanyol.

Informació relacionada

Data d'actualització:  17.10.2018