• Imprimeix

Serveis d'informació i orientació

Telèfon 012 Immigració

Aquest telèfon d'atenció ciutadana específic per a temes d'immigració s'adreça tant a la ciutadania en general com a professionals.

 

Dóna resposta a tota mena de dubtes jurídics, així com a les qüestions sobre empadronament, funcionament dels sistemes sanitari i educatiu, associacionisme, cursos de llengua i altres temes sobre la integració a Catalunya. El servei no gestiona expedients d'estrangeria, de competència estatal, tot i que sí que n'ofereix la informació necessària i en recomana les derivacions oportunes.

 

El servei 012 Immigració s'estructura en dos nivells d'atenció: un primer nivell, més generalista, que atén de 8h a 22h de dilluns a divendres no festius; i un segon nivell, més especialitzat, que atén de dilluns a divendres, de 9.00 a 17.00 hores.

 

Pel que fa a les llengües d'atenció telefònica, a més del català i el castellà, també es poden atendre les demandes d'informació en anglès i francès.

 

Número de telèfon que cal marcar

Des de Catalunya: 012
Fora de Catalunya: (00 34) 932 142 124

 

Més informació

 

Informació addiccional

 

La Direcció edita material en paper sobre el servei telèfonic 012 Immigració en diverses llengües per donar-lo a conèixer entre les persones immigrades d'origen estranger. Es distribueix, bàsicament, a les seus d'entitats de l'àmbit migratori, agents socioeconòmics, ens locals i serveis públics de la Generalitat.

 

Data d'actualització:  23.09.2013