• Imprimeix

Cens d'Entitats Juvenils

Com consultar-lo, actualitzar-ne les dades i censar-s'hi

Busques un esplai a la teva població?
Et vols associar amb altres joves que comparteixen els teus interessos?
Pots cercar entitats juvenils per àmbit d’actuació o per població.

Sou una entitat inscrita en el Cens i voleu revisar les vostres dades? Per a fer-ho, accediu al vostre espai privat.

Les entitats inscrites en el Cens poden consultar i modificar les seves dades en qualsevol moment posant el CIF (sense espais ni guionets) i el número de Cens com a contrasenya d’accés. És important que reviseu periòdicament les dades de la vostra entitat i vetlleu que estiguin actualitzades, especialment si voleu optar a les subvencions que convoca la Direcció General de Joventut. En la pantalla de dades trobareu, a baix de tot, l’opció de Petició de modificació, que permet entrar en els camps de la fitxa de l’entitat i modificar-los, així com annexar documents.

Podeu enviar les vostres consultes i també podeu demanar un certificat d'inscripció en el Cens de la vostra entitat, indicant en el correu el nom i el CIF de l’entitat, i el motiu pel qual sol·liciteu el certificat.

Avantatges
La inscripció en el Cens dóna a les entitats el dret a acollir-se a les convocatòries de subvencions i ajuts de la Direcció General de Joventut, a aparèixer en el cercador d'entitats i a rebre informació en el marc de les actuacions de difusió promogudes per la Direcció General de Joventut. En la resolució d'inscripció s'atorga a les entitats el número de Cens, que els servirà per identificar-se davant la Direcció General de Joventut.

Quines entitats s'hi poden inscriure

  • associacions juvenils, constituïdes per persones joves
  • entitats que presten serveis a les persones joves de manera estable
  • seccions juvenils d'altres associacions o entitats
  • consells locals de joventut

 

En tot cas, les entitats que sol·licitin la inscripció en el Cens han d'estar inscrites en un registre oficial. A Catalunya, el registre d'associacions i el de fundacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques són els més comuns, però també hi ha d'altres, com ara els d'àmbit estatal d'entitats i de fundacions, de partits polítics i de sindicats.

Quines entitats no s'hi poden inscriure

  • entitats amb ànim de lucre
  • entitats esportives
  • associacions de mares i pares d'alumnes

  

Sol·licitud d'inscripció al Cens d'Entitats Juvenils

Informació sobre el tràmit i la documentació per inscriure's al cens

Data d'actualització:  10.03.2016