• Imprimeix

Salut

salut

Recursos i consells preventius per a unes activitats de lleure amb les condicions sanitàries i d’higiene adequades

Trobareu una sèrie de consells sobre com actuar en cas d’emergència i primers auxilis a la pàgina web de Canal Salut.

Durant les activitats de lleure, la persona responsable ha de disposar de la fitxa de salut de cadascun dels participants menors d’edat, signada pel pare o la mare, per poder donar-los la medicació requerida ja sigui per tractament habitual o per prescripció facultativa.

Tingueu a punt la farmaciola amb el material que realment és útil en cas d'emergència: medicaments, material sanitari i el llistat dels telèfons d'emergència.

La fitxa de salut dels participants també ha d’incloure dades actualitzades de l’estat de vacunació.

ASPCAT

Agència de Salut Pública de Catalunya. Vacunacions

Canal Salut

Vacunacions

Model declaració responsable no vacunació

És convenient que les famílies d’infants no vacunats que participin en activitats d’educació en el lleure emplenin, en el moment d’inscriure’s-hi, un document de declaració responsable com el que s’indica a continuació.

Seguiu els consells per a protegir-vos del sol que trobareu a la pàgina web de Canal Salut.

Com s’ha d’actuar davant un cop de calor? Consulteu-ne els símptomes i com prevenir-los a la pàgina web de Canal Salut.

Tot el que cal saber sobre picades d’insectes i mossegades d’animals, ho trobareu a la pàgina web del Canal Salut.

Aquests insectes, en general, tenen un cicle vital que els permet, en uns 7 o 10 dies, passar d’ou a individu adult, sempre que es desenvolupin en un medi aquàtic. Per tal que no afectin les persones, és important que a l’estiu, que és l’estació més favorable per al seu desenvolupament, tingueu la precaució d’eliminar qualsevol recipient, petit o mitjà, natural o artificial, que pugui contenir o acumular aigua estancada prop vostre i, després de ploure, buidar o netejar qualsevol lloc o recipient que tingui aigua.

Trobareu informació sobre seguretat i prevenció de riscos a les piscines a la pàgina web de Canal Salut.

Com evitar les intoxicacions amb calderes, estufes, escalfadors i llars de foc? Informeu-vos a la pàgina web de Protecció Civil.

Trobareu consells i trucs per a una alimentació saludable a la pàgina web de Canal Salut. També hi podeu consultar informació sobre les malalties alimentàries i com prevenir-les (obesitat, diabetis, celiaquia, al·lèrgies alimentàries...) i sobre la intolerància a la lactosa.

 

Canal Salut. Alimentació i malalties

(obesitat, diabetis, celiaquia, al·lèrgies alimentàries...)

Canal Salut. Recomanacions per als menús de campus esportius i casals d'estiu

Recull de recomanacions, exemples de menús i consells per a una bona alimentació als casals d'estiu i campus esportius de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Trobareu tota la informació sobre la normativa de manipulació d’aliments a la pàgina web del Departament de Salut.

El Canal Drogues, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut), dóna recursos i informació sobre el consum de drogues.

La Guia 3, 2, 1 Recomanacions per a la prevenció del consum de drogues des de l’àmbit esportiu ofereix orientacions sobre com es pot fomentar la prevenció del consum de drogues i promoure hàbits saludables entre els més joves des de l’activitat física i esportiva.

Data d'actualització:  27.11.2018