• Imprimeix

Observatori Català de la Joventut

Actualitat

 • Quina relació hi ha entre desigualtat social i nivell educatiu?

  Quina relació hi ha entre desigualtat social i nivell educatiu?

  El blog Joves a contracorrent, que impulsa el Crític, ha publicat un nou article on analitza com el nivell educatiu incideix en les condicions socials dels joves. Segons alguns estudis, el fet de tenir un títol d’educació superior fa que disminueix entre un 30% i un 70% el risc de vulnerabilitat social; també el nivell socioeconòmic de les famílies és un altre condicionant educatiu.

  • 14/12/2017
 • La recuperació econòmica estimula l’emancipació de les persones joves

  La recuperació econòmica estimula l’emancipació de les persones joves

  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 3r trimestre de 2017 indiquen que l’atur juvenil (16 a 29 anys) encara no ha baixat del 20%, i se situa en el 22,3% de la població activa. Tot i així, en els darrers trimestres s’ha produït un ascens continu de la taxa d’ocupació i de la taxa d’activitat juvenil. Aquesta millora d’alguns indicadors laborals bàsics pot estar influint en dues altres àrees de la vida de les persones joves: l’educació, on sembla que la tendència a l’augment dels joves que estudien podria canviar properament; i l’emancipació, que ha augmentat per segon trimestre consecutiu, cosa que no succeïa des de l’inici de la crisi.

  • 31/10/2017
 • Què sabem de la salut mental dels joves?

  Què sabem de la salut mental dels joves?

  "La salut mental de les persones joves, una prioritat" és el títol de l'article que publica el blog Joves a contracorrent que impulsa el portal El Crític i que analitza la salut mental dels joves, fent especial èmfasi en la necessitat de treballar la prevenció implicant tots els agents (joves, professionals i famílies).

  • 20/10/2017