• Imprimeix

Observatori Català de la Joventut

Actualitat

 • Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i de les beques i ajuts per investigar sobre la joventut

  Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i de les beques i ajuts per investigar sobre la joventut

  Les recerques, que es becaran per un valor total de 26.000 euros, contribuiran a la transferència de coneixement i orientació de les polítiques de joventut

  • 30/08/2018
 • Educar en el lleure per lluitar contra l’abús sexual

  Educar en el lleure per lluitar contra l’abús sexual

  El blog Joves a contracorrent, que impulsa el Crític en col·laboració amb l’Observatori Català de la Joventut, ha publicat un nou article sobre les oportunitats que ofereix l'educació en el lleure per lluitar contra l'abús sexual. I fa un recull d'eines i recursos per aprofundir en el tema i també ofereix el testimoni dels professionals en relació amb la detecció i la prevenció l'assetjament.

  • 01/08/2018
 • Continua la creació neta d’ocupació juvenil amb un alt índex de temporalitat

  Continua la creació neta d’ocupació juvenil amb un alt índex de temporalitat

  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 2n trimestre de 2018 mostren un increment interanual de l’ocupació juvenil (joves de 16 a 29 anys) de 25.700 llocs de treball i se situa en el 47% en aquest trimestre. Tot i això la taxa d’atur es manté per sobre del 20%, concretament l'atur juvenil registrat és del 21,1%. S’observa també que gairebé la meitat dels joves tenen un contracte temporal (48,7%) i que el 83,9% dels joves ocupats ho fan en el sector serveis. La millora experimentada en bona part dels indicadors no repercuteix en la taxa d'emancipació, que es manté en el mateix nivell de l'anterior trimestre, 24,7%.

  • 31/07/2018