• Imprimeix

Trobada Nacional de Joventut 2017

Pla d’Actuació Territorial en Joventut 2017-2020.

En el marc del procés de construcció del PATJ 2020, se celebrarà la Trobada Nacional de Joventut els dies 30 de juny i 1 de juliol. Esperem comptar amb la participació de professionals i responsables polítics de joventut dels ens locals.

El PATJ 2016 va establir les prioritats del món local en polítiques de joventut dins del marc establert pel Pla Nacional de Joventut 2020. Aquestes prioritats i línies de treball es van generar a partir de processos de diagnosi i d’interlocució arreu de Catalunya.

Ara arriba el moment de definir el nou PATJ 2017-2020 que donarà continuïtat a aquest plantejament inicial, però que vol posar l’accent en com podem avançar conjuntament els serveis locals de joventut i la Direcció General de Joventut per tal de millorar les nostres polítiques.

Per aquesta raó, el nou PATJ integrarà aquest cop dos aspectes fonamentals per al Projecte Territori:

  • El plantejament del Contracte Programa per al finançament en joventut de la Generalitat als ens locals.
  • La definició del catàleg i de la cartera de serveis de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

 

A més a més, tot just ara disposem dels resultats de l’Avaluació sobre les polítiques de joventut a municipis i Consells comarcals realitzada durant el 2017, que ens permetran conèixer quina és la situació actual de les polítiques desplegades pels ens locals.

Els passos que hem fet per a la construcció del PATJ 2017-2020 han estat:

Les taules territorials amb un objectiu doble:
1) informar del procés de treball per a la construcció del PATJ 2020
2) contrastar la vigència de les prioritats de treball recollides al PATJ 2016.

Els espais de treball monogràfics:
On s’ha aprofundit en determinades temàtiques del PATJ per tal de definir posicionaments i propostes de millora que es puguin dur a terme al territori.

 

 

 

 

1. Donar a conèixer i reflexionar sobre la situació de les polítiques locals de joventut a partir de les primeres anàlisis de l’Avaluació sobre les polítiques de joventut a municipis i consells comarcals realitzada durant el 2017.
2. Contrastar les propostes de millora que s’han construït en el marc dels espais de treball monogràfic i establir els propers passos del PATJ 2017-2020
3. Posar en valor i disposar de noves eines per al treball i l’empoderament dels joves des del món local
4. Generar un espai de trobada i cohesió entre professionals i responsables polítics de joventut de tot el territori.

Professionals i responsables polítics de joventut del món local 

El dissabte 1 de juliol hi haurà un servei d’acollida per a nens i nenes de 3 a 12 anys. L’horari serà de 9:30h a 14:15h i es durà a terme a les instal·lacions del Servei d'Activitat Física de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Al formulari d’inscripcions indiqueu si necessiteu aquest servei, per a quants nens i nenes i de quines edats.

Un cop finalitzat el període d’inscripció us informarem del lloc d’inici i recollida dels infants, així com d’altres especificitats. Us demanarem també les dades necessàries per al bon funcionament del servei.

La prestació d’aquest servei està subjecte a que hi hagi un nombre mínim de nens i nenes inscrits pels pares i mares que participeu de la Trobada el dissabte.

 

Tancada

30 de juny i 1 de juliol de 2017
Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona
Carrer de la Fortuna, 08193, Cerdanyola del Vallès, Barcelona
Com arribar-hi

gencat.cat/joventut/ejoventut
Segueix-nos a Facebook: https://www.facebook.com/joventutcat i a Twitter: @joventutcat a través de l’etiqueta #TrobadaJoventut2017

Data d'actualització:  28.06.2017