• Imprimeix

Prevenció d'addiccions

Aquest servei inclou totes aquelles actuacions adreçades a influir sobre els factors de risc i de protecció davant el consum de tòxics. Les actuacions interaccionen entre si de manera complexa i la seva importància relativa varia en funció de les persones destinatàries de l'acció i del context de la intervenció.

Aquests recursos es coordinen amb la intervenció específica del Departament de Salut. L'actuació del Departament en aquest servei es concreta mitjançant el contracte programa amb els ens locals i el programa de subvencions a entitats.

El servei de prevenció de drogodependències s'adreça a la població general o als col·lectius més vulnerables. El presten els ens locals i les entitats d'iniciativa social.

Més informació i recursos sobre prevenció de drogodependències i/o altres addiccions

 • Drogues i addiccions a Jove.cat
  Aquest web que promou la Direcció General de Joventut inclou una secció amb informació sobre els efectes i els riscs de l'alcohol, la cocaïna, el tabac, l'heroïna, el cànnabis, les pastilles i les drogues de disseny. A banda de respostes a preguntes freqüents, també hi podeu trobar recursos i enllaços a entitats i serveis, i un servei d'assessorament i consulta en línia sobre drogodependències.
 • Alcohol i altres drogues
  El Departament de Salut ofereix a la ciutadania informació i recursos per estar assabentat sobre drogues, així com serveis d'orientació en línia i un cercador de centres d'atenció a persones amb drogodependències.
 • Xarxa d’Atenció a les Drogodependències

  La Xarxa d'atenció a les drogodependències (XAD) forma part de la xarxa sanitària d'utilització pública i disposa de centres d'atenció i seguiment que ofereixen tractament especialitzat.

 • Línia verda
  Línia verda proporciona informació i orientació a les persones amb drogodependències, als seus familiars i a les persones interessades que treballen en aquest àmbit. Aquesta inciativa, habilitada pel Departament de Salut, té a disposició diversos serveis: consultes telefòniques i electròniques, atenció presencial amb cita prèvia i xat amb professionals. Línia verda ofereix, a més, la possibilitat de participar en grups de discussió, compartir dades i arxius, i rebre informació periòdica sobre drogues i drogodependències mitjançant les llistes de correu.
 • Llibre blanc de la prevenció a Catalunya i altres recursos per a professionals
  El Llibre blanc de la prevenció a Catalunya és el document que defineix l'estratègia nacional de prevenció de les drogodependències a Catalunya. S'hi pot accedir des d’un espai adreçat a professionals que treballen en recursos relacionats amb la prevenció de les drogodependències als centres educatius, la universitat, l'àmbit del lleure, l'entorn familiar i el laboral.
Data d'actualització:  21.12.2012