• Imprimeix

Bassa: "Volem combatre les desigualtats i la millor manera per fer-ho és assegurant a tothom un treball digne per poder construir el seu projecte de vida"

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha fet aquesta afirmació durant la visita a una de les façanes en rehabilitació pels usuaris del programa Treball als Barris de Balaguer

24/05/2017 18:05
Bassa: "volem combatre les desigualtats i la millor manera per fer-ho és assegurant a tothom un treball digne per poder construir el seu projecte de vida"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació d’una façana de Balaguer, un projecte de l’Ajuntament de Balaguer amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, que porta per nom Treball als Barris i que dóna feina a persones aturades de la capital de la Noguera.

En el decurs de la visita, la consellera ha destacat que “aquest programa és exemple de què amb la col·laboració entre les administracions podem ajudar a reinserir persones al món laboral i alhora millorar els municipis i el benestar de totes les persones que hi viuen. Treball als barris és una combinació perfecta d’oportunitat per als participants de tornar a treballar i d’oportunitat per als veïns de millorar els seus habitatges”.

La façana que ha visitat avui la consellera és una de les cinquanta que durant sis mesos rehabilitaran els participants del programa Treball als Barris. Les obres, dirigides pels tècnics de l’Ajuntament consisteixen en el sanejament de les façanes, la retirada d’elements obsolets, la col·locació de canals i baixants, el pintat de paraments i serralleria.

Aquest Pla d’ocupació dona feina a 30 persones aturades de la ciutat de Balaguer inscrites com a demandants d'ocupació i residents als barris d'actuació, un 25% de les quals han de ser joves d’entre 16 i 29 anys. En aquest sentit, Bassa ha recordat que “el SOC ofereix programes per a totes les edats per a persones a l’atur i amb l’objectiu principal de combatre l’atur de llarga durada i d’inserir joves al mercat laboral. Volem combatre les desigualtats i la millor manera per fer-ho és assegurant a tothom un treball digne per poder construir el seu projecte de vida”.

El programa Treball als Barris té una durada de 6 mesos i des de l’any 2012 ha rehabilitat 366 façanes de la capital de la Noguera.


L’Ajuntament de Balaguer partícip del programa fem ocupació per a Joves
Durant la seva visita a Balaguer, la titular de Treball, Afers Socials i Famílies també ha visitat l’ajuntament on ha pogut conversar amb els participants del programa Fem ocupació per a Joves de Garantia Juvenil. Els participants, joves d’entre 18 i 29 anys en situació d’atur i amb el títol d’ESO, Batxillerat o de Cicle Formatiu de Grau Mitjà, han estat treballant a l’ajuntament durant 6 mesos alhora que han rebut una formació adaptada al lloc de treball i un acompanyament per part de professionals en el procés de contractació i formació.

Finalment, la consellera també ha inaugurat els nous locals Municipals de Serveis Socials Bàsics, on ha destacat la importància dels municipis a l’hora d’atendre les persones en situació vulnerable i la voluntat de reforçar uns serveis que han vist augmentada la demanda els últims anys per culpa de la crisi.