• Imprimeix

Cursos, trobades i assessorament per donar impuls als models alternatius que afavoreixin l’accés a l’habitatge a les persones joves

Comprar un habitatge? Llogar-lo? Quines altres opcions tenen les persones joves quan decideixen emancipar-se? La Direcció General de Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) posen en marxa un programa per impulsar models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge als municipis de Catalunya. La primera acció formativa serà el curs “Els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge i les polítiques de joventut” que tindrà lloc els dies 10 i 17 d’abril. Les inscripcions ja estan obertes.

09/03/2018 11:03
Cursos, trobades i assessorament per donar impuls als models alternatius que afavoreixin l’accés a l’habitatge a les persones joves

Amb l’objectiu comú de donar suport als municipis de Catalunya per impulsar projectes que afavoreixin l’accés a l’habitatge dels i les joves a través dels models alternatius, el programa es desenvoluparà en diferents fases i inclourà diferents propostes formatives, trobades i assessorament als ens locals que el sol·licitin.

El punt de partida és el curs “Els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge i les polítiques de joventut” tindrà lloc els dies 10 i 17 d’abril a Barcelona a càrrec de la Cooperativa Celobert, experta en models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge i la Fundació La Dinamo, que impulsa habitatge cooperatiu. D’una banda, en el curs s’aprofundirà en els diferents models d’habitatge: com ara el dret de superfície i la propietat intermèdia, la masoveria urbana i les cooperatives en cessió d'ús. D’altra banda, es tractarà el paper de l’Administració local per impulsar-los.

Aquesta formació es completarà amb una trobada entre joves i professionals, la data de la qual està encara per concretar.

El programa també preveu l’organització d’uns tallers divulgatius dirigits a joves i a entitats juvenils que organitza el CNJC arreu del territori de Catalunya i d’una jornada divulgativa per a responsables polítics de joventut.

Finalment, la DGJ farà un acompanyament tècnic per desenvolupar projectes dels ens locals. Els professionals dels ens locals que sol·licitin el suport tècnic hauran d’haver fet la formació prèviament i complir una sèrie de requisits tècnics.

Aquest programa és el resultat del treball conjunt entre el CNJC i la DGJ que tenen com a prioritat compartida facilitar l’emancipació residencial de les persones joves. Fa uns mesos, durant el procés d’elaboració del Pla d’actuació territorial de joventut (PATJ), es van realitzar uns espais de treball temàtics i, concretament, en el d’habitatge es va detectar la necessitat de divulgar els models alternatius i d’impulsar-los al territori. Tot plegat, sumat a les dificultats dels i les joves per accedir a l’habitatge, han donat forma al programa per impulsar models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge als municipis de Catalunya.