• Imprimeix

El Govern promou i incentiva l'accés dels joves a les arts escèniques i la música

La cultura al costat dels joves: 6a edició de la campanya Escena 25

09/10/2018 10:10
El Govern promou i incentiva l'accés dels joves a les arts escèniques i la música

Escena 25 facilita als joves uns preus especials, d’entre 3 i 10 euros, per assistir a espectacles d’arts escèniques o música en viu.

A Catalunya hi ha 585.738 persones en aquesta franja d’edat, que ja poden gaudir de tota l’oferta que es va posar al seu abast el passat 28 de setembre.

Hi col·laboren més de 100 teatres i sales de concerts de Catalunya

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les empreses Culturals (ICEC), torna a endegar per sisè any consecutiu una nova edició d’Escena 25, una campanya que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts als joves d’entre 18 i 25 anys.

Aquesta iniciativa facilita als joves poder disposar d’entrades per als espectacles durant els mesos d'octubre i novembre. La campanya permet també donar a conèixer entre els joves les programacions estables dels equipaments públics i privats.

 

Com fer-ho:
Per tal de participar a Escena 25, els joves s’han d’inscriure a la plataforma www.escena25.cat, on han de seleccionar i reservar els espectacles i concerts als quals vulguin assistir, comprar l’entrada i posteriorment recollir-la a la taquilla de l’equipament. El registre i la reserva per a tots els espectacles es podrà realitzar fins al 30 de novembre. Els joves poden assistir a tants espectacles com vulguin.


Objectius de la campanya

  • Escena 25 vol crear les millors condicions que possibilitin l’accés dels joves a la cultura, en aquest cas, a les arts en viu.
  • Donar a conèixer la programació dels equipaments culturals i les polítiques de públics adreçades a aquest col·lectiu.
  • Conèixer les actuals preferències culturals dels joves per adaptar i orientar l’oferta, si s’escau.
  • Crear i consolidar l’hàbit de gaudir de les arts escèniques i la música en viu.
  • Vol ser una promoció dels equipaments d’arts escèniques i música entre el públic de 18 a 25 anys, i una oportunitat per a fidelitzar aquest segment de públic i ampliar-lo.

 

Col·laboradors
- Escena 25 és una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura en col·laboració amb els teatres i sales de concerts de Catalunya.
- Compta també amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Direcció General de Joventut, les Universitats i Biblioteques de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat, TRAM, TMB i RENFE.

 

Els joves d’entre 18 i 25 anys poden accedir a uns preus especials per assistir a espectacles d’arts escèniques o música en viu durant els mesos d'octubre i novembre

Més informació