• Imprimeix

Joventut assisteix a la segona trobada del projecte EuroCohort a Zagreb

El passat 26 i 27 d’abril, els membres del projecte EuroCohort (ECDP) es van reunir per segona vegada a la ciutat de Zagreb per donar un nou impuls a l’elaboració de la primera enquesta europea sobre la salut i el benestar dels infants i joves a Europa.

23/05/2018 10:05
Joventut assisteix a la segona trobada del projecte EuroCohort a Zagreb
Joventut assisteix a la segona trobada del projecte EuroCohort a Zagreb

The European Cohort Development Project (ECDP) is a Design Study which will create the specification and business case for a European Research Infrastructure that will provide, over the next 25 years, comparative longitudinal survey data on child and young adult well-being. The infrastructure developed by ECDP will subsequently coordinate the first Europe wide cohort survey, named EuroCohort.

Joventut assisteix a la segona trobada del projecte EuroCohort a Zagreb

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 777449

La sessió de treball va començar amb la intervenció del coordinador del projecte, el professor Gary Pollock de la Universitat Metropolitana de Manchester, que va oferir una visió general de la situació actual del projecte. A continuació, Haridhan Goswami, de la Universitat Metropolitana de Manchester, va fer una conferència sobre el concepte del benestar infantil i juvenil, destacant la importància de compartir indicadors objectius i subjectius del benestar d’infants i joves, així com les implicacions més rellevants per dissenyar l’EuroCohort.

La trobada de treball estava estructura en tres temàtiques: l’anàlisi de la situació actual, la planificació de les accions de difusió i comunicació i, finalment, els plantejaments ètics de dur a terme una enquesta europea d’aquestes dimensions. La convocatòria també va permetre que es reunissin el Comitè d’ètica i el Comitè directiu.

Durant els dos dies es van realitzar diferents tallers per conèixer els aspectes més rellevants de les polítiques nacionals en relació amb el benestar d’infants i joves (conceptes, requisits per mesurar-los i eines d'anàlisi); per debatre sobre els beneficis dels estudis longitudinals per a la societat i les polítiques, i, també, per realitzar un mapa de les xarxes polítiques que puguin contribuir a augmentar el suport polític i financer.

L’equip croata va ser l’encarregat d’organitzar aquesta segona sessió a l’Institut de Ciències Socials Ivo Pilar de Zagreb. La propera trobada serà el 2 i 3 de juliol a Jyväskylä (Finlàndia)

La Direcció General de Joventut, a través de l’Agència Catalana de la Joventut, forma part de l’equip d’investigació, integrat per 12 països europeus.