• Imprimeix

Joventut incorpora dues noves beques Carnet Jove per col·laborar amb la preparació física del FC Barcelona i amb l'equip de realització de TV3

Comencen les inscripcions a les dotze Beques Carnet Jove 2018 per fer pràctiques professionals en institucions de referència de la comunicació, la cultura, el benestar i l'esport

23/03/2018 12:03
Joventut incorpora dues noves beques Carnet Jove per col·laborar amb la preparació física del FC Barcelona i amb l'equip de realització de TV3

L’Agència Catalana de la Joventut obre avui el període d’inscripcions a les Beques Carnet Jove per a joves de 16 a 31 anys, en el marc del Programa Connecta’t, que tenen com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport.

Per aquest 2018, el programa Connecta’t del Carnet Jove incorpora com a novetat una beca en l’àmbit de l’esport, en la qual la persona seleccionada farà una estada formativa en pràctiques a l’àrea de preparació física del Futbol Club Barcelona, i una altra beca en l’àmbit de la realització audiovisual a Televisió de Catalunya. D’aquesta manera, enguany s’incrementen fins a dotze el nombre de beques en els camps professionals del disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia, el muntatge musical, el vestuari, la caracterització, l’ambientació, la realització, el benestar social i la preparació física esportiva.
 
En concret, la persona beneficiària de la beca d’esports s’incorporarà a l’àrea d’alt rendiment del FCB on hi ha l’equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l’àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club. A més d’assistir als entrenaments dels equips a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, en els quals el jove recollirà i enregistrarà les dades per al seu posterior tractament, el beneficiari també farà un seguiment  dels partits un cap de setmana al mes per comprovar de primera mà la seva aplicació, participarà en l’avaluació del rendiment dels diferents jugadors i signarà els projectes on hagi participat com a becari dels preparadors físics, entre d’altres tasques.


Pel que fa a la nova beca de realització audiovisual de TV3, el jove aprendrà els mètodes i les tècniques de treball del servei de realització a la televisió pública catalana, i hi posarà en pràctica els coneixements assolits. Així, el jove beneficiari seguirà tot el procés de realització d’un telenotícies: les reunions on es planteja l’escaleta, la distribució de temes i, especialment, la preparació del plató i la realització en directe. També assistirà a la realització d’una transmissió esportiva des d’una unitat mòbil, farà tot el seguiment de la realització d’un capítol de la telenovel·la, i seguirà el procés de realització d’un programa en directe i un altre d’enregistrat de l’àmbit de l’entreteniment televisiu, entre d’altres funcions.

Una altra de les altres novetats de les Beques Carnet Jove és el canvi de programa radiofònic en el qual farà la seva estada professional la persona jove beneficiària de la beca de ràdio, que passarà a ser el programa Flaix Matí, de l’emissora Flaix FM.

L’objectiu principal de les Beques Connecta’t Carnet Jove és la inserció professional dels joves a través de l’estada en empreses on els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional.

El total de beques convocades aquest 2018 són:
 
 •  Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic: publicació de 22 tires còmiques a la revista El Jueves, repartides en onze tires a la revista en paper i onze més al web de la mateixa publicació. També s’editarà un llibre amb Panini Còmics.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Disseny: col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. La persona beneficiària elaborarà el disseny i la il·lustració de les convocatòries del programa per a l’any 2019.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a les Lletres: tasques de periodista al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Ràdio: col·laboració en la producció del programa “Flaix Matí”, de l’emissora Flaix FM.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia: el jove beneficiari col·laborarà amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, on publicarà un mínim de 20 fotografies.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Realització: estada formativa a TV3 per familiaritzar-se amb la pràctica de la realització audiovisual dins del sector televisiu.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització: estada formativa en pràctiques a TV3, per conèixer el món de la caracterització, el maquillatge i la perruqueria dins del sector televisiu.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Ambientació: estada formativa en pràctiques a TV3 per descobrir l’escenografia i el disseny d’interiors dins del sector televisiu.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical: estada formativa en pràctiques a TV3 en l’àrea de muntatge musical de la televisió.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari: estada formativa en pràctiques a TV3 durant una temporada per fer una immersió en el món del vestuari i la moda dins l’àmbit televisiu.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Acció Social: estada formativa en pràctiques a l’Àrea Social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ per desenvolupar projectes relacionats amb l’obra social.

 • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Esport: formació en pràctiques a l’àrea d’alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de les diferents seccions esportives del club.
 
Els joves beneficiaris, realitzaran una estada d’un any en empreses de referència en els seus àmbits per la qual obtindran un ajut de 5.000 €. A més de l’experiència professional acumulada, la persona beneficiada rebrà un certificat acreditatiu de la seva estada. Així mateix, en la línia de promoure la professionalització dels joves participants al programa, la pròpia imatge de la campanya gràfica de les Beques Carnet Jove d’enguany ha estat elaborada pel dissenyador Sergi Perpiñá, beneficiari de la beca del disseny del 2017.
 
Entre els 92 joves que han gaudit de les Beques Carnet Jove al llarg dels últims anys n’hi ha que han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.
 
Inscripcions fins el 18 d’abril 
Les beques estan destinades a joves entre 16 a 31 anys i titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya. Els joves que vulguin presentar-se a la convocatòria poden fer-ho a través del web www.carnetjove.cat/connectat, fins el 18 d’abril. L’inici de l’estada a les diferents empreses col·laborades serà a partir del setembre de 2018 i s’allargarà durant un any aproximadament.
 
En el marc del Programa Connecta’t, el Carnet Jove també duu a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com són el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove.
 
Amb el Programa Connecta’t, Joventut vol potenciar el caràcter participatiu del Carnet Jove i la seva vinculació amb l’impuls de l’emancipació dels joves del país. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.300 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional als seus prop de 550.000 titulars.