• Imprimeix

Joventut incorpora una beca d'acció social al programa Connecta't, de Beques del Carnet Jove

L’Agència Catalana de la Joventut ha iniciat una nova edició de les Beques Carnet Jove, el programa social del carnet, que té com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en el camp de la comunicació, la cultura i l’acció social

06/04/2017 14:04
Joventut incorpora una beca d'acció social al programa Connecta't, de Beques del Carnet Jove

En total, el programa Connecta’t del Carnet Jove ofereix aquest 2017 un total d’onze beques a joves d’entre 16 i 31 anys en els camps professionals del disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia, el grafisme, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari. Com a principal novetat, el programa incorpora aquesta edició una beca en l’àmbit del treball i l’educació social, gràcies a la qual la persona seleccionada farà una estada formativa a l’àrea social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’. Així mateix, en aquesta nova edició la beca radiofònica canvia d’empresa i passarà a desenvolupar-se a Ràdio Flaixbac. 

Els joves beneficiaris, realitzaran una estada d’un any en empreses de referència en els seus àmbits per la qual obtindran un ajut de 5.000 €. A més de l’experiència professional acumulada, rebran un certificat acreditatiu de la seva estada.

Les beques convocades aquest 2017 són:

 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic: estada de pràctiques a Ediciones El Jueves ipublicació de 22 tires còmiques. Onze tires a la revista en paper i onze més al web de la mateixa publicació. També s’editarà un llibre amb Panini Còmics.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Disseny:col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. La persona beneficiària elaborarà el disseny i la il·lustracióde les convocatòries del programa per a l’any 2018.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t a les Lletres: tasques de periodista al diariEl Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Ràdio: col·laboració en la producció del programa “El matí i la mare que el va parir”, de l’emissora Ràdio Flaixbac.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia: el jove beneficiari col·laborarà amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, on publicarà un mínim de 20 fotografies.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Grafisme: estada formativa en pràctiques a TV3 per aprendre el món del disseny gràfic dins del sector televisiu.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització: estada formativa en pràctiques a TV3, per conèixer el món de la caracterització, el maquillatge i la perruqueria dins del sector televisiu.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Ambientació: estada formativa en pràctiques a TV3 per descobrir l’escenografia i el disseny d’interiors dins del sector televisiu.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical: estada formativa en pràctiques a TV3 en l’àrea de muntatge musical de la televisió.
 • Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari: estada formativa en pràctiques a TV3 durant una temporada per fer una immersió en el món del vestuari i la moda dins l’àmbit televisiu.
 • Beca Carnet Jove a l’Acció Social: estada formativa en pràctiques a l’Àrea Social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ per desenvolupar projectes relacionats amb l’obra social.


Precisament la imatge gràfica del Programa Connecta’t d’enguany ha estat elaborada per la jove becada l’any 2016 en l’àmbit del disseny i està basada en una imatge d’una roda de fira d’un parc d’atraccions amb onze vagonetes, cadascuna de les quals conté la icona representativa de la temàtica de cada beca. Aquests elements gràfics van acompanyants del lema “Il·lusiona’t”, amb el qual la dissenyadora utilitza la metàfora d’un parc d’atraccions per transmetre la il·lusió dels joves candidats i dels beneficiaris de les beques.

Inserció professional i casos d’èxit
Les Beques estan destinades a joves entre 16 a 31 anys i titulars del carnet jove. Les persones que vulguin presentar-se a la convocatòria poden fer-ho a través de la pàgina web www.carnetjove.cat/connectat, fins el 3 de maig. L’inici de l’estada a les diferents empreses col·laborades serà a partir del setembre de 2017 i s’allargarà durant un any aproximadament.

L’objectiu principal de les Beques Connecta’t Carnet Jove és la inserció professional dels joves a través de l’estada en empreses on els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional.

Tal i com ha explicat la directora general de Joventut, Marta Vilalta, “les beques, més enllà de ser unes pràctiques d’aprenentatge, són sobretot una oportunitat per adquirir experiència i per obrir portes pel futur professional en el seu sector”. Precisament entre els 86 joves que han gaudit d’aquesta beca als llarg dels últims anys n’hi ha que han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.

En el marc del Programa Connecta’t, el Carnet Jove també duu a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves com el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, l’acció “Vols ser reporter/a del Carnet Jove?” i el Càsting Carnet Jove.

Amb el Programa Connecta’t, Joventut vol potenciar el caràcter social del Carnet Jove i la seva vinculació amb l’impuls de l’emancipació dels joves del país. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional als seus 552.000 titulars.

En total s'ofereixen onze estades de pràctiques en empreses de referència dels àmbits de la comunicació, la cultura i el benestar