• Imprimeix

Joventut presenta la publicació L’emigrant 2.0, una anàlisi de l’emigració juvenil

La Direcció General de Joventut presenta el llibre L’emigrant 2.0 el proper 6 de juny al Palau Macaya. Es tracta d'una recerca, impulsada per la Universitat de Lleida en col·laboració amb RecerCaixa, que analitza el fenomen de l’emigració juvenil que més s’ha produït en els darrers anys: la dels joves amb titulacions superiors que han emigrat al Regne Unit per motius laborals.

23/05/2017 09:05
Joventut presenta la publicació L’emigrant 2.0, una anàlisi de l’emigració juvenil

Aquesta investigació és el resultat del projecte “#eMovix. Emigració juvenil, nous moviments socials i xarxes  digitals” que s'ha centrat en estudiar les diferents fases de l’emigració: la fase prèvia, el període d’emigració i la fase posterior, i proposa pautes d’intervenció per facilitar l’èxit del projecte migratori i el retorn de les persones que ho vulguin fer.

Carles Feixa i Clara Rubio, dos dels autors de la investigació, explicaran els principals resultats d’aquest projecte impulsat pel programa RecerCaixa de l’ACUP-Obra Social “la Caixa”. També hi assistiran la directora general de Joventut, Marta Vilalta; la catedràtica de geografia humana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Anna Cabré, i el director de l’Àrea de Recerca i Coneixement d'Obra social “la Caixa”, Jordi Portabella.

Recentment, la Direcció Genera de Joventut, també ha publicat La participació cultural de la joventut catalana 2001-2015 (col·lecció Aportacions, número 55) que analitza l’evolució de les pràctiques i els consums culturals de la joventut catalana des de principis de segle fins a l’actualitat.