• Imprimeix

L'Alberg de Joventut de Vic adapta dues habitacions per impulsar una vida independent

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona i l’Obra Social La Caixa, han presentat el projecte

12/07/2018 13:07
L'Alberg de Joventut de Vic adapta dues habitacions per impulsar una vida independent

Dues de les habitacions de l’Alberg Canonge Collell de Vic serviran per impulsar una vida independent. La Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut, juntament amb l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona i l’Obra Social La Caixa, han presentat aquest dijous al matí l’adaptació d’aquests espais destinats a persones amb discapacitat física amb un grau d’autonomia suficient per a les activitats de la vida diària però que requereixen un determinat nivell d’organització i suport personal. Així, l’alberg posa a disposició de les persones els recursos i la infraestructura necessaris perquè visquin en igualtat d’oportunitats.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies, juntament amb la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, han explicat el projecte d’acolliment residencial temporal destinat a persones amb tres perfils o situacions diferents. D’una banda, persones que volen viure autònomament (amb el suport dels professionals adients), d’una altra, persones les famílies de les quals necessiten un període de descans o bé una alternativa a situacions imprevistes (hospitalització del cuidador, situacions personals adverses...) i, finalment, persones que pateixen una discapacitat sobrevinguda que no tenen clar quines són les adaptacions necessàries pel domicili familiar o bé que no han tingut temps de poder-ho adaptar per afrontar la nova situació.

“Aquest és un exemple més que els Albergs de Joventut de la Generalitat poden fer servei públic i garantir la igualtat d’oportunitats i de condicions per al conjunt de la ciutadania”, ha afirmat Poch, i ha afegit que “la nostra voluntat és fer créixer aquest projecte a altres albergs del país.”