• Imprimeix

La consellera Dolors Bassa visita el camp de treball internacional de Montsoriu per commemorar el 25è aniversari

El camp de treball té lloc del 18 de juliol i l'1 d'agost i hi participen 24 joves d'entre 18 i 30 anys.

28/07/2017 18:07
La consellera Dolors Bassa visita el camp de treball internacional de Montsoriu per commemorar el 25è aniversari
La consellera Dolors Bassa visita el camp de treball internacional de Montsoriu per commemorar el 25è aniversari

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquesta tarda el camp de treball arqueològic internacional del Castell de Montsoriu, a Arbúcies, per commemorar el 25è aniversari. Han acompanyat la consellera la directora general de Joventut, Marta Vilalta; l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga; i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Durant la seva visita la consellera ha pogut conversar amb els i les joves que hi  participen per conèixer de primera mà la tasca que hi fan. Els camps de treball proporcionen un doble valor afegit, tant pels joves que hi participen que adquireixen una vivència única, com pel retorn que té en l’entorn a través d’un bé comunitari i social destacable.

Durant la seva estada, Dolors Bassa ha destacat que el camp de treball de Montsoriu és una iniciativa “que no només treballa els aspectes purament tècnics vinculats a l’arqueologia o la història sinó també la relació, el contacte i el coneixement de la realitat cultural i social de l’entorn i del país”. En la mateixa línia, la consellera ha afegit que “els camps de treball  proporcionen un doble valor afegit, tant pels joves que hi participen que adquireixen una vivència única, com pel retorn que té en l’entorn a través d’un bé comunitari i social destacable”.

El camp de treball arqueològic internacional de Montsoriu té lloc del 18 de juliol i l’1 d’agost i hi participen 24 joves d’entre 18 i 30 anys. El Consell de Jovent d’Arbúcies (CJA) és l’entitat que fa un quart de segle el va posar en marxa i qui l’organitza mentre que el Museu Etnològic del Montseny s’encarrega del projecte tècnic  (és a dir l’excavació i la classificació  del material trobat). També hi col·laboren la Direcció General de Joventut, l’Agència Catalana de Joventut, el Consell Comarcal de la Selva, el Patronat del Castell de Montsoriu i l’Ajuntament d'Arbúcies.

Els objectius del camp de treball són, entre d’altres, descobrir i valoritzar el patrimoni del conjunt monumental del Castell de Montsoriu, respectar l’entorn natural i prendre consciència de la importància del patrimoni històric, social, cultural i natural, adquirir coneixements sobre arqueologia, intervenir positivament en la formació integral de la persona, fomentar el treball individual i de grup i donar a conèixer la realitat nacional catalana.


Un total de 54 camps de treball aquest estiu arreu del país
Aquest estiu a Catalunya s’han organitzat 54 camps de treball amb un total de 1.152 places. Es tracta de tres camps més que l’any anterior i de 16 camps inèdits  d’enguany, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en anteriors campanyes. L’oferta a Catalunya es complementa amb la proposta de 99 places més en 61 camps de treball organitzats a la resta de l’Estat, així com els camps internacional que es realitzen arreu del món.

En el cas dels 54 Camps de treball oferts a Catalunya, 4 es desenvolupen a l’àmbit metropolità, 4 més a les Terres de l’Ebre, 5 camps tenen lloc a l’Alt Pirineu i Aran, fins a 9 camps a l’àmbit de Ponent, 10 camps més es desenvolupen a la Catalunya Central, 11 al Camp de Tarragona i 11 més a les Comarques Gironines

Els camps poden ser de modalitat per a joves catalans, de modalitat intercanvi per a joves de les comunitats autònomes de l’estat espanyol, i per a participants internacionals.