• Imprimeix

La demarcació del Camp acollirà més de 500 activitats d'educació en el lleure aquest estiu amb més de 20.000 participants

Es duen a terme 11 camps de treball a diverses poblacions (Reus, Tarragona, Torredembarra, Altafulla, Vilaplana, Mont-ral, Solivella, l’Espluga de Francolí, la Canonja i Cornudella de Montsant)

11/07/2018 13:07
La demarcació del Camp acollirà més de 500 activitats d'educació en el lleure aquest estiu amb més de 20.000 participants
La demarcació del Camp acollirà més de 500 activitats d'educació en el lleure aquest estiu amb més de 20.000 participants

La Direcció general de Joventut ja ha registrat fins a dia d’avui, un total de 525 activitats de lleure i esportives a les comarques del Camp, que han estat notificades per les entitats organitzadores, amb una participació de més de 20.000 joves i infants, entre participants i responsables. 

La majoria de les activitats són Casals de Vacances (més de 250 activitats notificades). Pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (més de 7.700), seguida del Baix Camp (prop de 5.600). Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’ inici de l’activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

Aquestes són dades que han explicat la Directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, durant la seva visita a les activitats d’estiu que s’estan duent a terme a la demarcació del Camp.

En concret, la directora de joventut ha visitat el Camp de Treball ‘Re-Coopera Ponent’, organitzat per l’entitat Fundació Casal l’Amic de Camp Clar, que treballa en una intervenció social en la rehabilitació d’un bloc de pisos del barri de Camp Clar. Amb la col·laboració de l’entitat Vincle, que fa tasques de mediació al barri, pinten i condicionen l’escala d’un bloc de pisos de protecció oficial. També fan tasques de millora de l’escola Riu Clar, lloc on s’allotgen els participants del Camp de Treball. La vida cultural i associativa del barri enriqueix l’experiència d’aquests joves provinents d’arreu de Catalunya i que amb el camp de treball estan coneixent altres realitats del territori.

Vilalta ha fet entrega dels diplomes que acrediten i reconeixen la feina que hi duen a terme els joves i ha posat en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís, voluntariat i la feina del jovent participant per transformar la realitat i millorar l’entorn. En el cas concret de Camp Clar ha posat en valor l’aposta per fer un camp social i el que suposa de sensibilització i compromís de la gent jove amb la societat.

El camp de treball de Camp Clar va començar el 30 de juny i acaba aquest dissabte 14 de juliol i hi han participat 24 joves d’arreu de Catalunya entre 14 i 17 anys. A banda d’aquest, la demarcació del Camp compta amb deu camps de treball més. Set dels quals són de modalitat per a joves de Catalunya: el de Riu Gaià a Altafulla, amb 24 participants; el dels Muntanyans a Torredembarra, amb 24 participants; el del Fem Via Verda a Solivella, amb 24 joves; el de Recuperem el Poble Abandonat de La Mussara a Vilaplana, amb 15 joves; el dels Arbres Mil·lenaris de Farena a Mont-ral, amb 15 participants; el de Coopera amb Reus a Reus, amb 24 joves catalans; i el de Spelunca a l’Espluga de Francolí, amb 24 joves. Els tres camps restants són de modalitat internacional i hi participen joves de 18 a 29 anys provinents de països d’arreu del món: el de La Riera de la Boella a La Canonja, amb 24 joves, el de Riu Gaià a Altafulla, amb 24 participants; i el Camp de Treball Connecta’t al Montsant, de Cornudella de Montsant amb 15 joves.

 

Els albergs de Comar-ruga, Altafulla, l’Espluga de Francolí i l’Hospitalet de l’Infant acullen les colònies de l’Estiu és Teu

Una de les altres activitats d’estiu de lleure organitzades per l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) són les colònies de l’”Estiu és Teu” que s’estan duent als Albergs de la Xanascat de Comar-ruga, Altafulla, l’Espluga de Francolí i l’Hospitalet de l’Infant. En total, hi participaran un total de 1.490 infants i joves d’arreu de Catalunya fent activitats multiesportives i d’idiomes.

El programa de l’”Estiu és Teu” és una proposta de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que s’adreça als nois i noies de 5 a 16 anys amb l’objectiu que es diverteixin, tot aprenent, durant les vacances d’estiu als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Social de Catalunya (Xanascat).