• Imprimeix

La Direcció General de Joventut dona suport al projecte ‘Colònies i educació’, que fomenta les estades dels escolars a les cases de colònies

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, signa un conveni amb els representants d’Acellec, Accac i La Confederació

25/05/2017 14:05
La Direcció General de Joventut dona suport al projecte ‘Colònies i educació’, que fomenta les estades dels escolars a les cases de colònies

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha signat aquest matí un conveni amb els representants de les principals associacions de cases de colònies a Catalunya per donar suport econòmic al projecte ‘Colònies i Educació’. L’acte de signatura ha comptat amb la presència del president de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC), Pere Mulero, el president de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC), Werner Estellé, i el president de La Confederació, patronal del Tercer Sector Social, Joan Segarra.

La iniciativa ‘Colònies i Educació’ vol consolidar el paper de les cases de colònies com a instal·lacions juvenils rellevants des dels punts de vista educatiu, social i econòmic. En aquest sentit, el conveni planteja la necessitat de generar accions comunes amb organitzacions pedagògiques, de docents, grups d’estudi i recerca o AMPA.

En aquest sentit, Vilalta ha destacat, durant l’acte de signatura, la necessitat de difondre i promoure les cases de colònies com a espais de convivència i aprenentatge cívic, així com la seva contribució al sistema educatiu català.

Acte de suport al Palau Macaya
El suport institucional del Govern al projecte ‘Colònies i Educació’ també es traslladarà, el dilluns vinent, 29 de maig, en un acte al Palau Macaya de Barcelona, que comptarà amb la presència de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i del director General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró.

L’acte, que porta el títol de ‘Colònies i educació: dos conceptes inseparables’, servirà per donar a conèixer diverses iniciatives per promoure les colònies escolars, com són la creació d’un grup de treball integrat per tècnics del Departament d’Ensenyament i representants de les associacions del sector de les colònies, per estudiar l’aplicació de mesures que facilitin i promoguin la realització de colònies escolars, que han disminuït en nombre els darrers anys.

Durant l’acte, també es publicitarà la convocatòria del primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació, destinat a treballs de grau i d’estudi per als alumnes universitaris de disciplines vinculades a l’educació i la pedagogia. Sis facultats catalanes d’educació col·laboren en aquesta iniciativa, i el període de recollida de treballs estarà vigent fins a les darreries del mes de juny. El treball guanyador obtindrà una gratificació de 1.000 euros i la difusió del seu contingut.