• Imprimeix

Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i de les beques i ajuts per investigar sobre la joventut

Les recerques, que es becaran per un valor total de 26.000 euros, contribuiran a la transferència de coneixement i orientació de les polítiques de joventut

30/08/2018 10:08
Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i de les beques i ajuts per investigar sobre la joventut

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut i en col·laboració amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, té oberta la nova convocatòria per al suport a la recerca en matèria de joventut en tres línies: el Premi Joventut, les beques per a la realització de tesis doctorals i els ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut.

Mitjançant una convocatòria pública dotada amb un pressupost total de 26.000 euros, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies pretén contribuir a millorar el coneixement de la realitat en matèria de joventut a Catalunya i, d’aquesta manera, facilitar l’orientació i actualització de les polítiques de joventut i les actuacions adreçades a la joventut que es fan des de les administracions públiques i la societat civil. Així mateix, també es pretén enfortir i dinamitzar la xarxa de persones investigadores en temes de joventut.

La convocatòria del Premi Joventut per a l'any 2018 té l’objectiu de premiar un treball acadèmic de recerca que analitzi la realitat juvenil actual de Catalunya des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys. El Premi està dotat amb 2.000 euros i inclou la possibilitat de publicar la recerca guanyadora en la col·lecció Aportacions de l’Observatori Català de la Joventut.

També s’ha publicat la convocatòria per optar a les Beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut, amb una dotació total de 4.000 euros i un màxim de 2.000 euros per beca. L’objectiu és promoure i estimular entre els investigadors i les investigadores la realització de tesis doctorals sobre la realitat juvenil actual a Catalunya i les polítiques de joventut de Catalunya.

La tercera línia de la convocatòria està relacionada amb els Ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya amb l’objectiu d’estimular la investigació i contribuir al coneixement de la realitat actual en matèria de joventut a Catalunya. L’Agència Catalana de la Joventut destina 20.000 euros als ajuts, amb un import màxim per cada ajut de 10.000 euros. Com a novetat, enguany es vol potenciar la recerca sobre la interseccionalitat de les desigualtats socials entres les persones joves (amb 2.500 euros per ajut) i els projectes de recerca que realitzin explotacions de la matriu de dades de l’Enquesta a la joventut de Catalunya (EJC) de 2017 (amb 2.500 euros per ajut).

El Premi Joventut es va instituir l’any 1984, i des de llavors s’han reconegut i publicat treballs sobre temàtiques com ara la immigració juvenil en el marc dels centres d’educació, la participació dels joves en l’àmbit comunitari o l’emancipació juvenil en el context immobiliari de la crisi econòmica.