• Imprimeix

Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i les beques i ajuts en joventut

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut i en col·laboració amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, obre una nova convocatòria per al suport a la recerca en matèria de joventut en tres línies: el Premi Joventut, les beques per a la realització de tesis doctorals i els ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut. El termini per presentar les propostes finalitza el 14 de setembre de 2018.

12/07/2018 08:07
Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i les beques i ajuts en joventut

Avui s’ha publicat la resolució per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria del Premi Joventut per a l'any 2018, amb l’objectiu de premiar un treball acadèmic de recerca que analitzi la realitat juvenil actual de Catalunya des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys. El Premi està dotat amb 2.000 euros i inclou la possibilitat de publicar la recerca guanyadora en la col·lecció Aportacions de l’Observatori Català de la Joventut

També s’ha publicat la convocatòria per optar a les beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut, amb una dotació total de 4.000 euros i un màxim de 2.000 euros per beca. L’objectiu és promoure i estimular entre els investigadors i les investigadores la realització de tesis doctorals sobre la realitat juvenil actual a Catalunya i les polítiques de joventut de Catalunya.

La tercera línia de la convocatòria que s’ha publicat avui està relacionada amb els ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya amb l’objectiu d’estimular la investigació i contribuir al coneixement de la realitat actual en matèria de joventut a Catalunya. La DGJ destina 20.000 euros als ajuts, amb un import màxim per cada ajut de 10.000 euros. Com a novetat, enguany es vol potenciar la recerca sobre la interseccionalitat de les desigualtats socials entres les persones joves (amb 2.500 euros per ajut) i projectes de recerca que realitzin explotacions de la matriu de dades de l’Enquesta a la joventut de Catalunya (EJC) de 2017 (amb 2.500 euros per ajut).

En total es destinen 26.000 euros per impulsar la recerca en l’àmbit de la joventut a Catalunya.

Més informació