• Imprimeix

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies presenta l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central per impulsar iniciatives d'economia social i cooperativa

Torna
Divendres, 17 de febrer de 2017
  • L’Ateneu esdevé un servei de referència on organitzacions cooperatives i d’economia social treballaran juntes per crear nous llocs de treball, en especial els de qualitat, i promocionar l’economia social a les comarques de la Catalunya Central.
  • Treball, Afers Socials i Famílies destina 3.300.000 euros a la Xarxa d’Ateneus Cooperatius a tot Catalunya.
Imatge de la roda de premsa

Imatge de la roda de premsa

El secretari general  de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha presentat aquest matí a Manresa l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya. Ginesta ha explicat que “els Ateneus són una iniciativa clau engegada pel Departament perquè el territori desenvolupi polítiques actives en el camp de l'economia social i la cooperació”.
 
L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central esdevé un servei de referencia on organitzacions cooperatives i d’economia social treballen juntes per crear i impulsar nous llocs de treball, en especial els de qualitat, i promocionar l’economia social.
 
Aquest nou servei afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori.
 
Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina un import de prop de 192.000 euros per a la creació i impuls d’aquest ateneu. El secretari general Josep Ginesta també ha destacat que “enguany, la previsió és que la Catalunya Central rebi al voltant de 30 milions d'euros en polítiques actives d’ocupació que beneficiaran les persones i el territori”.
 
La Xarxa d’Ateneus Cooperatius
 
Amb un pressupost de 3.300.000 euros pel conjunt de Catalunya, la iniciativa del Departament ha consistit en la creació d’una xarxa de deu Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del país, que donaran servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l’economia social i cooperativa en el marc del programa Aracoop.
 
La creació d’aquesta xarxa suposa el naixement d’espais de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa a cada territori.
 
Així mateix, els Ateneus presten suport a aquelles empreses o entitats que tinguin capacitat per incentivar la creació d’empreses cooperatives i societats laborals, com ara entitats públiques, assessories, gestories, escoles de negoci, entitats formatives, empreses en transformació, associacions i fundacions.
 
Els deu Ateneus Cooperatius s’han establert a Barcelona Ciutat; Barcelonès Nord; Vallès Occidental; Baix Llobregat; Catalunya Central; Girona; Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran.