• Imprimeix

Treball, Afers Socials i Famílies denuncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi la campanya de Hazte Oír

Torna
Dimarts, 28 de febrer de 2017
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comunicat aquest matí a la Fiscalia de Delictes d’Odi la campanya promoguda per l’assocació Hazte Oir amb missatges contra els infants transsexuals.
 
La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha afirmat que “considerem que aquesta campanya atempta a la convivència que defensem a Catalunya i pot vulnerar l'article 510.1.d) del Codi Penal, per això hem enviat escrit al Fiscal”.
 
En aquest mateix sentit, la direcció general també ha obert un expedient sobre el cas “per vetllar que no hi hagi un incompliment de la Llei 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals”, ha declarat Mata i ha animat a les entitats a presentar denúncies per delictes d’odi i discriminació.
 
La directora general d’Igualtat ha subratllat que “som molt respectuosos amb el dret a la llibertat d’expressió” però ha deixat clar que  “el Departament és i serà molt proactiu contra qualsevol acte que comporti aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de les persones per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere”.
 
El Departament s’ha comunicat amb els ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet i Sant Cugat per tal que a través de les seves ordenances municipals puguin evitar l’estacionament de l’autobús.