• Imprimeix

Nova edició del projecte KNKTA'T de Joventut per fomentar la participació juvenil a través de les TIC

Torna
Dimecres, 17 de maig de 2017
La Direcció General de Joventut (DGJ) inicia aquest matí a un nou cicle de la proposta formativa i d’assessorament KNKTA’T, per fomentar la participació juvenil a través de les TIC. El projecte consta de cinc sessions formatives entre maig i juny adreçades a professionals de joventut de la demarcació de Barcelona que vulguin implantar o millorar, al seu municipi, els processos de participació juvenil a través de les eines 2.0 que permeten les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
 
D’aquesta manera, l’objectiu de les sessions no només pretén millorar la identitat digital i el posicionament a la xarxa dels ajuntaments per tal de millorar la seva comunicació amb els joves, sinó que també té l’objectiu d’intensificar la capacitat d’incidència de la gent jove en els afers públics, com és la presa de decisions a l’hora d’orientar les polítiques de joventut.
 
En aquesta línia, tal i com destaca la directora general de Joventut, Marta Vilalta, un dels aspectes destacats que es treballarà són “les estratègies per ampliar la base social i diversificar els perfils de gent jove que participen mitjançant les TIC amb la voluntat de ser el màxim d’inclusius i de garantir igualtat d’oportunitats també en relació a la participació i a les TIC”. Justament, la necessitat d’evitar la bretxa digital entre els joves que participen en la vida pública –majoritàriament més formats- dels que no ho fan, és una de les conclusions de l’estudi “TIC i joves. Reflexions i reptes per al treball educatiu”, publicat l’any passat per l’Observatori Català de la Joventut, organisme de la DGJ. D’altra banda, aquest estudi inclou la descripció de 33 recursos i iniciatives per afrontar i millorar la relació entre TIC i joves, i conclou amb un decàleg de recomanacions per a professionals de joventut.
 
La proposta KNKTA’T que s’inicia avui a l’Hospitalet de LLobregat també comptarà amb una sessió d’assessorament personalitzat en cadascun dels municipis participants per tal d’aconseguir o millorar propostes de participació concretes, que posteriorment es posaran en comú amb l’objectiu de compartir experiències entre serveis i àrees de joventut.
 
Des de la seva posada en marxa el 2013, el programa KNKTA’T de la DGJ ha assessorat un total de 270 municipis catalans a través de la formació de 178 professionals de joventut en 16 cursos, que han inclòs 89 sessions i 105 reunions personalitzades.
 
Més informació