• Imprimeix

Bassa: "No tolerem cap conducta discriminatòria a cap col·lectiu"

Torna
Divendres, 16 de juny de 2017
La consellera es reuneix amb els joves a qui se’ls va prohibir l’entrada a un Pub de Lleida


 
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquesta tarda la ciutat de Lleida on s’ha trobat amb els joves amb Síndrome de Down a qui se’ls va prohibir l’entrada a un Pub de la Ciutat.
 
Bassa ha mostrat el seu suport als joves i ha aprofitat l’avinentesa per carregar contra qualsevol discriminació. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que “el govern no tolerarem cap tracte discriminatori, la nostra aposta és clara, volem un país on es garanteixi la igualtat d’oportunitats per a tothom i això passa també pel respecte cap a la diversitat i per una societat inclusiva”. La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha recordat que el Parlament de Catalunya està tramitant la llei d’Igualtat de tracte i no discriminació, “una llei que podrà sancionar a totes aquelles persones que menyspreïn o tinguin actituds discriminatòries o de rebuig cap a d’altres persones sigui quina sigui la seva condició”, ha afirmat Bassa.
 
La consellera ha recordat també el possible cas d’homofòbia que va tenir lloc a l’ l'Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida i en què un professor és acusat d’afirmar que les persones homosexuals són “antinaturals”. Bassa ha insistit en la necessitat d’eradicar la discriminació per raó d’orientació sexual i ha recordat que el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient per valorar jurídicament el comportament del professor. “Volem arribar fins al fons de la qüestió i per això hem obert un expedient que ens permetrà investigar els fets i si s’escau aplicar la multa pertinent”. Alhora, la consellera ha volgut felicitar les actuacions dels alumnes amb una clara actitud de condemna als actes discriminatoris “estem fent passos endavant i la mobilització d’aquests alumnes n’és un clar exemple” i ha recordat que “sigui quina sigui la conclusió de l’expedient, manifestem el nostre rebuig a les paraules que van donar lloc a la protesta dels alumnes”.
 
La Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla que la Direcció General d’Igualtat pot imposar multes d’entre 300€ i 1700€ per tal de perseguir aquelles conductes LGTBIfobes no contemplades al Codi Penal i que són formes de discriminació que es produeixen de forma quotidiana. Aquesta és la primera vegada que s’obre un expedient a un treballador públic des de l’aplicació de la Llei.
 
Aquest expedient està sent gestionat pel nou Servei d’Atenció Integral a persones LGTBI de la ciutat de Lleida, un servei present a totes les delegacions territorials de la Generalitat. Ha estat al Servei d’Atenció Integral a persones LGTBI on s’ha rebut la denúncia presentada per l’entitat Colors de Ponent i on es farà tota la instrucció de l’expedient, per primer cop de manera descentralitzada.