• Imprimeix

Joventut participa en el projecte europeu Trampoline per fomentar la formació i la mobilitat dels joves en el territori fronterer pirinenc

Torna
Dijous, 08 de febrer de 2018
L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha iniciat els treballs per a implantar el projecte Trampoline, un  programa de cooperació transfronterera que fomentarà la formació i la mobilitat dels joves en el territori dels Pirineus entre Catalunya, Aragó, Andorra i Midi Pyrénnées.
 
Amb l’objectiu d’augmentar el número de joves que accedeixen per primer cop al mercat laboral i de facilitar la transició de l’educació al món laboral, el projecte es proposa diferents accions: fer sessions informatives sobre les oportunitats laborals al territori transfonterer a uns 4.000 joves, formar 100 joves, orientar 600 joves en la recerca del primer treball, crear una Xarxa per a la Mobilitat Transfronterera per acompanyar als joves en la recerca del primer treball, millorar la capacitació de 80 professionals de joventut i crear una borsa de treball del territori transfronterer mitjançant la creació d’eines digitals que centralitzin totes les ofertes de treball, de voluntariat i de pràctiques.
 
Per a dur a terme aquestes accions, els diferents socis de Trampoline han iniciat un estudi sobre l’oferta de feina als dos costats de la frontera, així com dels llocs de treball que ocupen els joves per primera vegada. També s’avaluaran les possibilitats d’homologar la titulació de monitor i director de lleure. Finalment, també es faran formacions als professionals de la informació i l’orientació juvenil en matèria d’acompanyament a la mobilitat i per promoure la inserció dels joves en el mercat laboral, especialment en el camp de l’animació sociocultural, sector clau per a la primera experiència professional dels joves.
 
A més de l’ACJ, els altres socis que participen en la iniciativa Trampoline són el Centre Régional d'Information Jeunesse Midi-Pyrénées, el Bureau Information Jeunesse Ariège Occitanie, el Bureau Information Jeunesse Perpignan Occitanie, el Centro de Información Juvenil de Zaragoza, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i el Departament de Joventut i Voluntariat del Govern d’Andorra (Ministeri de Cultura, Joventut i Esports). Així mateix, el SOC assessorarà algunes de les fases del projecte relacionades amb la mobilitat professional dels joves.
 
Pel que fa al pressupost total del programa, que és d’1.060.997 €, el Comitè de Programació del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020 (POCTEFA) va aprovar el 8 novembre passat a Biarritz la concessió d’una subvenció FEDER de 689.648,18 € al projecte Trampoline.
 
El projecte Trampoline s’emmarca en el programa europeu de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer i orientat a reforçar la integració econòmica i social d'aquesta zona.
 
 
 
Més informació