• Imprimeix

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies signa 251 expedients aturats per l'aplicació de l'article 155, amb un import global de 340M€

Torna
Dimecres, 06 de juny de 2018
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha desbloquejat 251 expedients que restaven aturats des de l’aplicació de l’article 155. Es tracta de contractes i pròrrogues a prestadors de serveis dels centres del Departament, principalment entitats socials, l’import dels quals suma 340M€.
 
El conseller Chakir El Homrani ha assegurat que el desbloqueig, l’actualització i la normalització en els pagaments a les entitats socials del país és una prioritat dels primers dies al capdavant de la conselleria. És per això que el conseller ha signat de moment prop de 250 expedients per a la concertació i la gestió en matèria de dependència, infància, persones amb discapacitat, joventut, etc. “Es tracta d’expedients que estaven paralitzats perquè el Govern de Madrid considerava que s’havien de fer contractes nous. Això hagués suposat tràmits que s’haurien allargat entre 6 i 9 mesos”, ha denunciat el conseller.
 
El Homrani ha destacat que “durant els mesos que les institucions s’han vist intervingudes, el Departament ha treballat de valent per poder donar resposta a proveïdors, però la tensió de crèdit ha comportat endarreriments en el pagament, que en alguns casos ha superat els 120 dies”. El conseller ha lamentat que aquesta ruptura administrativa hagi afectat les entitats, “especialment per les dificultats que han tingut per fer front al pagament del personal”.
 
El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat que el total de l’import dels contractes afectats pel 155 al Departament suma 819M€ anuals. El conseller ha detallat que “això no significa que tots aquests pagaments estiguessin bloquejats; això vol dir que aquestes partides estaven afectades i hi havia endarreriments en major o menor mesura en funció de cada expedient administratiu”.

Més informació