• Imprimeix

El Homrani: "Necessitem una estratègia d'unitat entre administracions i entitats per afrontar la crisi migratòria que estem vivint"

Torna
Dimecres, 13 de juny de 2018
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha presidit una Taula d’acció davant de la situació dels joves estrangers sense referents familiars (MENA) i la immigració
 
Hi ha participat representants de diferents departaments de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona, de les entitats municipalistes i del tercer sector
Trobada

Trobada

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presidit la reunió de la Taula d’acció davant de la situació dels joves estrangers sense referents familiars (MENA) i la immigració que ha tingut lloc aquest matí.
 
En la reunió hi han participat la consellera de Salut, Alba Vergés, la segona tinenta d'alcaldia i responsable de l'Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, així com responsables dels Departaments de Justícia, Ensenyament, Interior i Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. També hi han assistit representants de Creu Roja Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector i Fedaia, juntament amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.
 
En la reunió s’ha posat de relleu la necessitat de treballar conjuntament i amb unitat d’acció per coordinar una resposta i mobilitzar els recursos necessaris per fer front a l’arribada massiva de persones immigrants al nostre país. En aquest sentit, conseller ha volgut posar en relleu que “necessitem una estratègia d’unitat entre administracions i entitats per afrontar la crisi migratòria que estem vivint i la complicitat i comprensió de la ciutadania, tornem a fer créixer la onada de solidaritat que hi ha al nostre país”.
 
En la Taula s’ha acordat convocar una reunió conjunta entre el Comitè per a l’acollida de les persones refugiades i la Taula de joves sense referents familiars. També s’ha apostat per la creació d’un grup tècnic de seguiment que ha d’elaborar un pla de contingència. “Hem de posar les persones al centre de les nostres polítiques sempre, però especialment davant d’aquesta crisi humanitària”, ha conclòs el conseller.
 
Al seu torn, la segona tinenta d'alcaldia i responsable de l'Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha valorat positivament la trobada i ha destacat també la importància que totes les administracions treballin conjuntament per fer front a una situació complicada. “Òbviament, l’Estat ha de fer arribar recursos al conjunt de ciutats, com passa en d’altres països d’Europa amb els fons europeus”. Ortiz ha afegit igualment que cal passar a l'acció amb "mesures i recursos concrets" i ha recordat que la ciutat de Barcelona ja ha acollit milers de persones demandants d'asil.
 
Durant la reunió també s’ha posat en relleu la manca de recursos que es reben per part de l’Estat espanyol i s’ha acordat exigir al nou govern de l’Estat que recuperi el fons per a polítiques d’immigració que l’any 2004 va acordar l’Estat i que el govern del Partit Popular va eliminar l’any 2011. Alhora, també han reclamat que s’utilitzin els mecanismes que permet la llei d’estrangeria davant situacions d’emergència humanitària per a regularitzar persones i garantir els seus drets com a ciutadans.