• Imprimeix

El Homrani: 'Amb gent de tot arreu continuarem sent un sol poble'

Torna
Dijous, 12 de juliol de 2018
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha presidit la Taula de Ciutadania i Immigració
 
La trobada ha servit per presentar les bases del Pacte Nacional per a la Interculturalitat
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit la Taula de Ciutadania i Immigració d’aquest dijous al matí, la qual ha aplegat una quarantena de persones amb representants d’entitats de persones migrades, d’entitats socials que treballen per persones migrades, de sindicats, de patronals, d’entitats municipalistes i altres representants de la Generalitat, entre els quals el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. El plenari ha servit per fer un repàs de l’activitat de Govern en els darrers mesos en matèria d’immigració, refugi i ciutadania i per presentar les bases del Pacte Nacional per a la Interculturalitat.
 
La voluntat d’aquest nou Pacte passa per actualitzar el Pacte Nacional per a la Immigració, aprovat el 2008 i amb vigència fins el 2020. Si bé el primer posava el focus en l’acolliment de les persones migrades, el repte més important ara és com vivim junts la gent que som i ens reconeixem diferents. Per fer-ho, aquesta tardor s’obrirà un procés de participació -que s’allargarà fins la primavera de l’any que ve-, amb l’objectiu d’assolir un ample consens social, institucional i polític. En aquest sentit el conseller El Homrani ha afirmat que “amb gent de tot arreu continuarem sent un sol poble”.
 
Així doncs, si el Pacte del 2008 se centrava en l’acollida, d’acord amb el context de la primera dècada del segle XXI marcat per una major arribada de persones, ara es vol passar a centrar-se en l’exercici de la plena ciutadania en un context social de diversitat. “Veiem la interculturalitat com una eina, no com una ideologia, per fer un sol poble amb gent de tot arreu. I aquest Pacte es basa en tres principis: inclusió, tothom dins i ningú fora; interacció, ens hem de trobar, i reconeixement de la diversitat. Si no coneixem i reconeixem la diversitat no podem ser un sol poble”, ha explicat el conseller. I ha afegit: “Catalunya durant el principi del segle XXI va rebre més gent que cap altre país a Europa. La seva població va créixer un 20% en 12 anys. Ara hem superat la fase d’acollida amb bona nota, tot i que amb problemes socials que hem d’atendre, i on ens juguem més és amb que els fills i filles de tots nosaltres tinguin igualtat d’oportunitats. Si aconseguim això podrem ser un dels millors països del món”.
 
 
Pla de ciutadania i migracions
 
La trobada també ha servit per presentar a les entitats assistents els principals eixos i actuacions previstos al Pla de Ciutadania i Immigració 2017-2020, aprovat el 19 de setembre de l’any passat, i l’activitat del grup de treball sobre treball de la cura.
 

Més informació