• Imprimeix

El conseller El Homrani inaugura a la Vall d'en Bas el nou centre de serveis per a la gent gran

Torna
Divendres, 14 de setembre de 2018
visita garrotxa

visita garrotxa

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha inaugurat aquest divendres el nou centre de serveis per a la gent gran “El mirador de Puigsacalm”. Es tracta d’una equipament que disposa de 42 places residencials i una cinquantena d’atenció diürna. 
 
Durant la inauguració el conseller ha destacat la importància d’impulsar uns serveis socials centrats en la persona i que li permetin envellir prop de casa. “Perquè quan l’atenció a les persones grans se centra en respectar els seus desitjos, preferència i forma de vida, esdevé proactiva, generadora de confiança i confort, així com enfortidora de les capacitats i habilitats personals i socials”, ha dit El Homrani.
 
La Generalitat ha aportat 1,2 milions d’euros al finançament de la construcció del centre a través del conveni caixes i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).
 
D’altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ajudarà als usuaris que reuneixin els requisits a pagar les despeses de la plaça a través d’una prestació econòmica vinculada (PEV). Aquesta prestació, inclosa en la Llei de la dependència, se situa entre 255 i 715 euros pels graus III i II en el cas de plaça residencial, i entre 108 i 429 euros (graus III, II i I) per a plaça de centre de dia. 
 
Visita a Olot
 
El conseller El Homrani també ha visitat la residència Sant Jaume d’Olot. Acompanyat de l’alcalde Josep Maria Corominas, el conseller ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha visitat els treballs de reforma del centre.
 
Posteriorment, el conseller ha visitat l’Oficina de Treball i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.