• Imprimeix

Aragonès assegura que els responsables de la retirada de dipòsits dels bancs catalans hauran de retre comptes davant la ciutadania, davant la justícia i davant la UE

Torna
Dimecres, 10 d'octubre de 2018
Fotografia del vicepresident durant la seva intervenció al Parlament

Fotografia del vicepresident durant la seva intervenció al Parlament

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat avui que el govern de Catalunya farà que els responsables de la retirada de dipòsits que es va produir en algunes entitats financeres catalanes l’octubre de l’any passat “donin comptes davant la ciutadania, davant possibles responsabilitats legals i davant els organismes de supervisió comunitaris”. “Caldrà investigar quines van ser les actuacions i les decisions que es van prendre a la tresoreria de les principals empreses públiques de l’Estat”, ha afegit.
 
Durant la sessió de control al Govern que ha tingut lloc avui a la Cambra catalana, el vicepresident ha explicat que, amb aquesta operació, el govern espanyol “pretenia generar un efecte bola de neu que tenia per objectiu desestabilitzar l’economia catalana” i, de retruc, “la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya”.
 
Per Aragonès, malgrat aquest tipus de pressions, que se sumen al reguitzell d’estimacions catastrofistes que preveien un desastre econòmic total per a Catalunya, “l’economia catalana ha demostrat que es pot sobreposar als atacs que poden venir organitzats per l’Estat, que va portar a terme una verdadera guerra bruta”. En aquest sentit, ha recordat que el primer semestre de l’any “l’economia ha crescut 3,1%, hem tornat a batre rècord absolut d’exportacions i estem al nivell d’atur més baix des del 2008”.
 
El vicepresident ha volgut començar la seva intervenció expressant “el suport de Catalunya a la gent de Mallorca i al govern de les illes balears” i posant a la seva disposició el govern per “poder pal·liar la greu situació que han provocat els aiguats a la zona de llevant de Mallorca”.

Més informació