• Imprimeix

Centres de documentació

El Departament disposa de dos centres de documentació especialitzats en el camp social per promoure estudis i investigacions. Estan oberts al públic i també són accessibles i ofereixen serveis propis des del web.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

DIXIT és alhora un espai físic de lliure accés amb cinc centres de documentació de referència a Catalunya especialitzats en l'àmbit d'afers socials i drets de ciutadania, i una plataforma innovadora en línia de serveis per als professionals del camp social. DIXIT disposa de més de 21.000 monografies i 250 publicacions periòdiques. Des del portal DIXIT s'ofereix accés al fons documental, així com a les activitats que s'organitzen als centres de documentació -ubicats a Barcelona, Girona, Vic, Lleida i Tarragona- com ara conferències, entre altres recursos específics per a professionals. Els objectius de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials són potenciar la difusió, l'intercanvi i la generació de coneixement en l'àmbit d'afers socials; liderar la transmissió de coneixement i afavorir canals de participació; i preservar i explotar el coneixement generat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Centre de Documentació Juvenil

El Centre de Documentació Juvenil té com a objectiu la recollida i classificació de material documental sobre el món juvenil i el seu entorn, en possibilita la consulta, l'estudi i la investigació i en fa difusió. És obert al públic en general i en especial a investigadors i agents socials i polítics que treballen amb joves. El fons està constituït per més de 14.000 documents en diferents suports: monografies, literatura grisa, publicacions periòdiques, audiovisuals i estudis electrònics organitzats a partir d'una classificació pròpia.