• Imprimeix

Casals cívics

Què és un casal cívic?

 

És un equipament públic obert a tothom, joves, grans, infants, entitats, on s'ofereixen un seguit de recursos per reforçar projectes dirigits a la millora de la comunitat, per fomentar el desenvolupament integral de la persona, promoure els valors cívics i donar suport al teixit associatiu en el seu compromís amb la societat.

Què es pot fer?

Al llarg de l'any es programen tallers, conferències, exposicions... a les quals es pot accedir de manera gratuïta. També hi ha programes específics com el Jugar i llegir, Joves en Acció, Arrela't, Punt Òmnia, etc. que es porten a terme en la majoria de casals.

Això permet a les persones relacionar-se, fomentar les seves aficions, ampliar coneixements i formar part d'un projecte col·lectiu.

A la vegada, se cedeixen espais a les entitats sense ànim de lucre per a la realització d'activitats pròpies, segons disponibilitat i d'acord amb unes normes d'ús.

Horari

Horari estàndard: de 9 a 14 h i de 15 a 21 h  (aquest horari es pot veure modificat segons l'especificitat de cada equipament). Agost tancat.

Què s'ha de fer per participar?

S'obre un període d'inscripció tres cops a l'any durant el qual les persones es poden inscriure a alguna de les activitats programades.

Així mateix, les entitats procedeixen a inscriure les persones usuàries a les activitats que realitzen.

Qui ofereix aquest servei?

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

Què s'hi pot trobar?

En els casals cívics, en raó de les diferents realitats, s'hi poden trobar aules-taller, sala polivalent, gimnàs, ludoteca, sala de lectura, aula informàtica, espai de trobada...

Data d'actualització:  18.03.2014