• Imprimeix

Casals en xarxa

Equipaments en Xarxa

Els usuaris dels equipaments cívics es connecten mitjançant videoconferència amb altres equipaments o amb els domicilis d'altres usuaris, per compartir experiències i realitzar activitats.

El projecte Casals en Xarxa és fruit de la col·laboració amb la Fundación Vodafone, que impulsa projectes que potencien l'aplicació de les TIC per a la promoció de l'autonomia personal dels col·lectius amb diversitat funcional, grups vulnerables i gent gran.

Amb aquest projecte, la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) vol fomentar la vida activa i independent de la gent gran, promoure activitats intergeneracionals, i minorar la solitud, l'aïllament social i l'exclusió.

La DGACC incorpora al projecte la riquesa de múltiples experiències sorgides en els propis equipaments amplificant el contingut i la diversitat dels projectes socials i comunitaris en els que es treballa habitualment.

El projecte Casals en Xarxa posa a disposició dels participants una plataforma de videoconferència especialment adaptada als seus requeriments i que es connecta a Internet a través de la connectivitat mòbil facilitada per Vodafone. Aquesta eina permet que usuaris dels diferents equipaments o les persones des del seu domicili puguin connectar-se per compartir experiències i altres activitats interactives, com sessions formatives, fòrums, reunions,...

Aquestes videoconferències es realitzen a través d'una interfície d'usuari senzilla, molt intuïtiva i innovadora ja que, el programari que s'utilitza, està adaptat a les necessitats de les persones que el fan servir.

Aquesta plataforma tecnològica és possible gràcies al suport de la Fundació i2CAT que ha desenvolupat el portal de videoconferència i ha desplegat els equips que permeten la connectivitat al sistema dels diferents centres participants. També ha desenvolupat una aplicació per a sistemes Android, que per exemple funciona amb tauletes, que permet la connexió d'usuaris des de casa seva a través de la xarxa mòbil de Vodafone. La Fundació i2CAT té com objectiu potenciar la inversió i la innovació de les empreses i entitats socials i/o administració pública i fomentar la cooperació entre les entitats, grups d'investigació i administració per a l'execució de projectes d'investigació i desenvolupament amb un alt nivell d'eficiència.

Actualment els equipaments interconnectats són:

Casal de Gent Gran de Sort

Casal de Gent Gran de Blanes

Casal de Gent Gran de Tortosa

Equipament Cívic Igualada

Equipament Cívic Lleida

Casal de Gent Gran Terrassa – Sant Pere Nord

Data d'actualització:  08.05.2013

Casals en xarxa

S'han trobat 9 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Tallers dels Casals en xarxa
Tallers dels Casals en xarxa
Tallers dels Casals en xarxa
Tallers dels Casals en xarxa
Aprenent rebosteria d'arreu de Catalunya
Aprenent rebosteria d'arreu de Catalunya
Aprenent rebosteria d'arreu de Catalunya
Aprenent rebosteria d'arreu de Catalunya
Taller de memòria i ordinador