• Imprimeix

Xecat

La Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (Xecat) és un projecte ideat per la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’unir els equipaments cívics del país en un mateix projecte de foment del civisme, la convivència i la participació comunitària.

La Xecat neix amb la voluntat d’esdevenir una important eina de divulgació i informació per a tots els equipaments adherits, que a partir d’ara disposen d’un nou canal de comunicació. La xarxa, a més, permet compartir recursos, de manera que els equipaments cívics millorin la seva eficàcia i ampliïn els serveis que ofereixen a la ciutadania. La Xecat representa sumar coneixements, experiència i qualitat.

El Govern ha treballat tant en el desenvolupament de la plataforma tecnològica com en el procés d’adhesió d’equipaments cívics arreu del territori.

Comunicació entre equipaments i amb la ciutadania

La Xecat ha de ser el motor que potenciï les relacions entre els equipaments cívics. És un marc que afavoreix l’intercanvi d’informació i experiències, mitjançant diferents vies que conflueixen, finalment, en un banc comú d’idees. Però la Xecat és, sobretot, un pas endavant pel que fa a la proximitat dels equipaments amb els ciutadans i les ciutadanes. Un portal directe a tots els serveis i les activitats que ofereix la nova xarxa.

Sistema tecnològic

La Xecat s’organitza a partir d’una plataforma tecnològica des de la qual s’accedeix al portal web i a múltiples funcions: identificació dels equipaments, recerca i difusió de les activitats, gestió de les programacions i altres recursos. Tot un ventall d’eines al servei dels equipaments i, en última instància, del conjunt de la societat.

La Xecat és, en definitiva, el civisme a la Catalunya del segle XXI.

Data d'actualització:  28.03.2011